Archive for August, 2011

eurotrip – bath (3D 2N)

Posted: 11 August, 2011 in Uncategorized

1st of all aku nak wish selamat berpuasa pada semua blogger yang baca blog aku selama ni … aku rasa tak terlambat lagi nak wish kan? hehe … sorry sangat busy dengan works, life & so on … aku akan sambung travel blog aku yang seterusnya dalam entry kali ini …

Agak lama juga aku posted last entry aku dekat Manchester tu … maklum la, big fan … haha … so lepas aku pergi ke Manchester, aku continue my journey to the next destination which is Bath Spa! pernah dengar? pada mulanya, aku akui memang aku pun tak pernah dengar tapi bila diselidik dalam google, travel book & refer pada member-member yang study dekat UK, baru la aku dapat info serba sedikit …

Pada mulanya aku jejak kaki di Bath Spa Railway Station, aku rasa tempat ni sangat relax … tak macam town-town lain yang aku dah pernah jejak kaki … bising & serabut! tapi kat sini angin, cuaca, bangunan, orang dekat Bath Spa semua aku rasa cool! kalau aku dah pencen one day, aku nak repeat balik berjalan dekat Bath Spa! memang sesuai untuk orang-orang tua nak mencari ketenangan … hehe … so di Bath Spa, aku stay dekat Pratt’s Hotel … hotel ini murah tapi selesa, besar & bersih …

Dekat Bath Spa, macam-macam aktiviti boleh buat:

  1. Roman Bath
  2. Stonehenge
  3. Thermae Bath Spa
  4. Bath Abbey
  5. Crop Circle (Near Stonehenge)
  6. Pulteney Bridge
  7. Longleat Safari Park

Aku nak ke Stonehenge dari Bath Spa, aku book online bus ticket dengan Scarpertours … bus driver sangat friendly and information yang dia bagi sangat clear … normally perjalanan dari Bath Spa ke Stonehenge mengambil masa lebih kurang 1 jam …

Makan & minum dekat sini sangat senang nak dapat … berhampiran hotel aku stay pun ada restoran makanan thai … for those yang book lovers, ada satu bookshop yang sangat murah & ada buku seconhand dekat Inprint Bookshop … rugi kalau tak borong banyak dekat situ … hehe

ok guys, sampai kita bertemu dalam next entry … take care & selamat berbuka!

MISI : Mencari Roti Goreng! owh nice owh!