back to the past!

Posted: 22 February, 2011 in Uncategorized

tak ada apa yang menarik sepanjang minggu lepas … client yang sepatutnya aku shoot black & white studio, dia postponed ke Jumaat ni … it’s ok, customer always right … hehe … nanti aku dah shoot, aku akan upload dekat sini … semalam aku lepak dekat mamak … datang la satu group photographer lelaki & perempuan lepak minum … rasanya baru abis shoot … semua berkongsi pendapat and tunjuk hasil masing-masing … aku tersenyum … teringat zaman mula-mula outing … lama aku tak buat outing macam tu dengan member-member Putrajaya … tak lupa juga member-member dari Penchala yang mula-mula kenalkan aku apa itu shutter speed, iso & white balance … hehe … banyak aku timba ilmu sejak join photography since 2004 … alhamdulillah & terima kasih … gambar band Dewa atas ni mula-mula aku join/shoot dengan magazine ROTTW (selongkar gambar lama) … tak lupa pada Abang Rom selaku founder & penasihat untuk ROTTW … banyak scene music underground & mainstream yang aku join … dulu banyak juga la gambar-gambar gig & concert … now dah kurang sebab lama dah tak shoot event macam ni …  tak tahan bergelumang dengan peluh & diasak time berpogo … aku dah tua kot … haha … apa-apa pun, KEEP ROCKING! peace!

Comments
  1. en_me says:

    otai nih.. ihiks

  2. suraya says:

    pergh..ingatkan ni gambar from Kerrang!..smart bob!

  3. hehe, nak ngambik gambo kene tukar2 pendapat jugak pasal teknik2 tu yer.. sy suka ambik gambar tapi baru nak mula.. hehe..

  4. heheheh..bleh berguru ni…

  5. gadisbunga says:

    eh best tu…

    gambo konsert ni bukan senang nak amik!

  6. @Min says:

    -Minat lagu2 kump Dewa nih
    -Whoa….juin ngan mag Rottw eh….rock uuu….:)

  7. Zairin says:

    Gambar without color boleh jadi cantek. Concert di mana ini?

  8. mimmy says:

    lame x layan gigs..hope 1 day dpt wat shoot same2🙂

  9. jom outingggg dh lama x join org outing

  10. Yati says:

    Sekali sekala mengimbau masa lalu, seronok juga.

  11. ::: salam bro.. [huhu] gambar lama ke? tapi mcm gambar baru jer.. awesome shot & awesome job assignments jugak! shoot dgn geng ROTTW lagi, perghh! tabik springg dgn bro.. pengalaman best tuh. bila bro kaitkan dgn ‘past’ tatkala bro teringat kisah2 lama ketika mula2 masuk bidang photography nih, aku pon sama jugak.. byk rakan2 yg hebat dlm bidang nih [one of them is u, bro] byk tunjuk ajar cara2 berfotografi spt juga shutter speed, iso, white balance, bokeh [huhu] tapi scr online jerlaa [hehe]. penah gak lepak kat kedai makan; mamak / kopitiam terserempak dgn geng2 fotografi yg turut sama lepak maybe tgh berehat seketika drpd sesi shooting sana-sini.. sonok gak bila tgk mereka, mcm nak join sama tapi malu plak sbb kamera aku kecik jer [hahaha] anyway passion kita sama kan? emm dah tukar layout & theme blog ye? [hehehe] cantik! aku sukeee!

    ::: sori bro, aku sibuk sgt2 awal tahun nih entah sampai bila. ada bahan, tapi tak sempat nak edit utk dimasukkan ke blog. a.k.a malas pon ada [hehe] itu normal. nanti bulan 3 nih, aku akan pi tmn negara, maybe after that, boleh boost skit ler semangat aku utk update.. thank u bro, enjoy weekend!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s