last …

Posted: 4 July, 2010 in Uncategorized

Trip kali ni aku ke Keningau Sabah … sudah merentasi Banjaran Crocker, kita layan town Kota Kinabalu pula … Aku jumpa PhotoG dari Keningau … Syaiful nama dia … Banyak juga tempat-tempat menarik Syaiful bawa disekitar Keningau dan Kota Kinabalu … ada juga session aku mengajar basic photography yang aku tau & CLS technic … Syaiful baru dua bulan beli DSLR camera … bertambah teruja bila tengok hasil CLS … haha … kesian Syaiful sebab hilang beribu ringgit … tapi muka relax je … macam tak ada apa-apa … hmm … pelik …

Antara tarikan menarik di Kota Kinabalu … tak best kalau kita tak borong kerepek dekat sini …

Seafood adalah makanan wajib kena try … sangat murah dan sedap!

Filipino Market juga menjadi tumpuan bagi yang suka dengan pearl …

Ni la yang aku kata duit hilang beribu … disebabkan suka sangat dengan technic CLS, Syaiful kena racun dengan aku beli SB900 … haha

Kawasan jetty ni sangat cantik …

Ni jetty Pulau Mamutik …

aku sangat suka B&W๐Ÿ˜‰

Kebanyakan pengunjung dekat pulau ni adalah Korean … tak percaya? kamu pergi sana … hehe

Salah satu technic CLS …

Model – Azran

Model – Azran

Brader ni sangat spoting bila aku minta shoot pic dia … hehe

p/s: weekend ni nak shoot wedding Lynn …

Comments
  1. sawiyah says:

    Bro, bleh tak advise kami klu nak makan seafood kat ne yang sodap & murah (tu yang penting). Atau any interesting places which we can visit.

  2. FarEast says:

    sawiyah – boleh tinggalkan email untuk saya bg info … thanks๐Ÿ˜‰

  3. en_me says:

    cls teww flash kat bawah kanns..

    chantek gambar jetty yg ader banyak2 boat ittewww.. uhuhu

  4. cak says:

    adeh…mamutik ke bro, teringat kenangan pahit..ahuhu. tp pulau tu mmg terbaik. err..sy pon nk belajar teknik cls dgn abg bob blh??

    >>aku ada je bro..xde kerajinan nk update blog skrg ni.

  5. bro…..nice pic n nice editing…..

  6. azurachan says:

    Kuih Cincin from Sabah sedapppp….
    Bilala nak sampai ke KK.

  7. fiziskandarz says:

    syokknyerr jalan2… makan2 [ bab makan2 nihs kitorang dengi X 7737373 jutta ].. anyways suka gamba org lompat2! we like! we like!

  8. Yati says:

    Very nice indeed. Ingatkan Korean dah cukup ngan Pulau Nami mereka,rupanya..tertarik gak ngan pulau kita,ye?

  9. ezaiedinRIN says:

    ..laa.. ingat duit hilang ape tu.. dah berkenan..
    panas membara jadinya.. nice shoot bro., favourite
    pict. seni CLS tu.. lokasi shooting pun menarik..

  10. maya amir says:

    perghhh..umah baru, gmbr marbeles.. mcm travel log laa weyhhh… yg b&w tu, cool bro!

  11. aie says:

    pehh tukaq layout lagi! huhu

  12. ::: salam fareast, wassuuupp wasssuuupp? [huhu] sorri lambat pula nak balas.. waahhh tukar theme blog ker? lawa laaa.. rajin bro main tukar2 nih.. ye laa, kita tak rasa boring, tambah lagi, kita sbg tuan punya rasa excited sikit bila ada perubahan2 seperti ini.. saya sukeee ler layout mcm nih.. very2 nice!

    ::: apa tuh CLS? [huhu] maaf saya nih naif sikit dlm fotografi.. tapi dari pandangan saya terhdp hasil gambar2 bro di sini, mcm teknik saturation itu dipekatkan.. yess, saya mmg sukee jenis teknik nih.. gambar akan nampak lebih sharp & kaler lebih terang. saya sukee pic sorang2 tuh, dari brader bertatu tuh hingga ke atas. saya perasan, latarnya & subjek mcm terasing; seolah2 subjek berada di studio berlatarkan wallpaper.. cantikkk!!! org korean yg tgh lompat tuh, gambar candid ker? [hehehe] mesti hunting dari jauh nih.. mat saleh pon kena hunting jugak.. [huhu].. nice job bro..

    ~ mana gambar air terjun? [huhu] anyway saya pon nak jejalan utk “escape” keadaan stress di tmpt kerja tuh.. maybe ke Singapura. insya-Allah.. tadi pi PCFair di Persada Johor, lega jugaklaa kepala otak [hehe] best plak kali nih, dulu2 tak berapa sgt terutama di Johor nih. thanx for the wish, same here.. hope to hear great news from you too soon.. enjoy working enjoy the weekends..๐Ÿ™‚

  13. schoepentoeter says:

    holaa… bila la nak dapat layan CLS huhu.. blom sampai seru kot.. hehhe
    nway… seperti biasa mengancam bro..๐Ÿ˜‰

  14. Syaiful says:

    Hahahahaha…hampeh lu bob kasi highlite pasal gua kena racun dgn lu arr…apa2 pun mmg best la bob. x menyesal gua angkat tu sb900. tapi ko x tau mau dekat seminggu aku menangis jer sbb asyik bantai maggi. yer la, dah kering. hahahahahhaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s