banjaran crocs!

Posted: 26 June, 2010 in Uncategorized

dari Bintulu sekarang aku ada dekat Banjaran Crocker … yang tak tau Banjaran Crocker ni, aku suggest korang pergi Pejabat Pendaftaran Negara, terus tukar warganegara korang ye … sila google … hehe … ni kira last trip aku travel merata ni … sangat tak larat dan aku perlukan masa untuk rehat dan buat aktiviti yang biasa aku buat dekat KL tu … hehe … keadaan dekat sini sangat sejuk … kabus sanagt tebal & suhu agak sejuk … Genting Highland pun tak sejuk macam ni … kalau korang masak meggi 2 minit, 2 minit lepas tu meggi korang dah sejuk … haha … perjalanan dari Bandar Kota Kinabalu ke Banjaran Crocker mengambil masa 2 – 3 jam … sangat penat tapi aku sangat enjoy dapat tengok tempat orang … Bandar pekan terdekat ialah pekan Keningau … boleh dikatakan semua ada … dari makanan melayu sampai la screen besar nak tengok World Cup …

Pendakian untuk ke Banjaran Crocker … macam nak naik ke heaven …

Sempat aku berhenti satu tempat ni area Kemanis … Helang ni owner kedai buat pet …

Monyet ni pun owner buat pet juga …

dalam perjalan dari Kota Kinabalu ke Keningau …

Berhenti di area Banjaran Crocker … sangat sejuk time ni …

Tak sabar nak jumpa PhotoG-PhotoG dari Keningau๐Ÿ˜‰

Comments
  1. aie says:

    abg bila mahu pulang? huhu

  2. Yati says:

    Cantik gak pemandangan. Monyet dan burung tu nampak sedih je.

  3. azurachan says:

    Tebalnya kabus tu. Mesti sangat sejutt… ahaha

  4. baayah says:

    wow, bestnya…tgk jlnnya agak berbelit2 jgk ye…
    InsyaAllah, ujung thn ni akak nk ke KK plk…
    blh la menyinggah ke sini…๐Ÿ˜‰

  5. cak says:

    err..aku pon x tau sebenarnya banjaran ni kat mana. betul ke bro..mcm nk naik ke heaven..ahuhu.

  6. cikbedah says:

    btol2 smpi heaven la tu… hehehe…
    monyet tu muke boring je…

    re : terima kasih…

  7. dirah says:

    mcm tau je u jalan nak gi heaven rupa macamana. haha.
    safe journey, bob!๐Ÿ™‚

  8. walaupun gambar pertama diambil dalam kereta tapi bro berjaya menghasilkan gambar clear, seolah tiada cermin di hadapan,

  9. fiziskandarz says:

    ampun tuanku beribu ampun :S saya tatau banjaran crocker ish canner nihs canner nihs *guilty*.. banjaran titiwangsa saya tau!! still malaysian la kan.. kan kan..๐Ÿ˜€

  10. en_me says:

    teringat anak sedara me tinggal kat keningau ittewww.. uhuhu

  11. jarifoto says:

    bijak burung tu broooo

  12. Bestla gambo kat jalanraya tuh….

    Re : ehmmm…Brazil dah out! Oranje….:D

  13. ezaiedinRIN says:

    ..saya suka gambar beruk tu, nice moment pada renungan matanya.
    mantap shoot bro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s