kapitan!

Posted: 13 June, 2010 in Uncategorized

perjalanan dari KL ke Sibu mengambil masa 2 jam … dari Sibu nak ke Kapit mengambil masa 3 jam naik bot … badan sangat letih memandangkan malam sebelum tu tak tidur takut terlajak tertinggal flight … weekend kali ni aku kerja di Kapit Sarawak … alhamdulillah so far semua ok … tak patut sungguh World Cup 2010 aku sambut kat Kapit memandangkan hotel ni hanya ada RTM 1 & RTM 2 (tu pun kabur) … esok aku dah start kerja dekat sini … kalau sempat aku akan ke jeram disekitar Kapit seperti dijanjikan oleh Albert (orang Kapit) … tunggu next entry😉

time ni otw nak ke jeti … tengok muka aran berkerut-kerut menunggu nasib naik bot dan dikelilingi buaya … yeah!

Antara jeti utama di Sibu … sangat sibuk dengan orang naik turun barang keperluan … bot adalah satu – satu pengangkutan di Kapit …

ramai tak tau kerja yang aku buat dan aku selalu hilang time weekend … ni la tempatnya … data centre!

salah satu server yang kena configure … aku suka kerja ni walaupun banyak tekanan …

p/s : tak sabar nak mandi dekat jeram & jalan-jalan dekat town Kapit!

Comments
  1. Yati says:

    Tak pe lah miss bola 2,3 hari tapi dapat pengalaman lain yg tak kurang indahnya. Beruntungnya kita di sini. Ada tv yg hebat2,ada Astro, countless mamak place to watch the games,kan? Syukur alhamdulillah.

  2. en_me says:

    yep, tipikal sungai sarawak airnya macam teh tarik.. uhuhu

  3. kepok says:

    kate nk pg jeram??pkul 12pm msih berdengkur..krooh..kroihh..

  4. jarifoto says:

    fuhhhhhh mane ni broooo

  5. fiziskandarz says:

    ah! sometimes i do miss the “humming” of the server room🙂 anywways sorry bro “disini” lambat sket update than “disana”, tepanic2 braincraking nama landmark we visited last time hoho😛

  6. yg penting keje itu bro suka. sbb kebanyakan yang terjadi adalah dahlah keje itu kita tak suka, tekanan banyak pulak tu, tu yg buat migraine manjang

  7. aie says:

    terima kasih faiz. kapit akan lebih maju dan lebih membangun selepas ini atas bantuan anda.

  8. cik bedah says:

    itu ke bot nye….panjangggggg tuuuu

    ehh keje DBA ke???

  9. baayah says:

    wah, cantiknya pic jeti kt sibu tu…..
    3 jam di dlm bot mmg memenatkan…

  10. ::: salam bro.. amacam dah mandi kat jeram kapit ker? mesti sonok.. bila cik bedah komen, baru perasan bot kat sana panjang betul [huhu].. tapi cantik ler jeti dia, siap ada bumbung utk bot berlabuh [hehe] very2 niceee.. yelah kat borneo, laluan penghubung mereka ialah sungai, jadi kemudahan2 berkaitan dgn sungai lebih canggih berbanding di semenanjung sendiri. cakap pasal keje bro tuh, mmg benar kadang2 penat [selalunyer penat!] tapi sonok.. samalah jugak dgn keje2 aku yg melibatkan multimedia ni.. tension mmg tension tapi mmg sonok & adventure [huhuhu]..

  11. aSk says:

    bot sgt panjang dan air sungai dia~~~ errr

  12. azurachan says:

    Jeti baru..
    I just came back from my hometown. =)

  13. cak says:

    best bah keje khau..

  14. Zara~AB says:

    now i know how far kapit is! setiap hari doa i wont be transfer there since the company baru dapat satu job baru kat sana. buat jalan from Bakun. jauh sehhh!!!

  15. maya amir says:

    dh mandi jeram bro?mandi2 jugak, gmbr jeram jgn lupe post k.. btw, lame ke kene transfer sana?

  16. RTM X semua tayang WC live…..Huhu…..:(

  17. ezaiedinRIN says:

    takpa bro., tugas ni.. dah jadi lumrah utk kemana saja
    boleh di hantar.. masalah di mana2 pun pasti timbul..
    ingat di area sana banyak ada parabola..
    WC pun dah semakin hit ni..
    nice shots.

  18. > says:

    >> jauh berjalan bro…
    >> mesti best shooting kat sana…

  19. schoepentoeter says:

    Bro.. tak lajak Miri.. kalo lajak roger laa.

  20. muhd shafie says:

    geng..tlg bagi alamat kedai yg buat album tu..kot boleh no phone dia skali.nampak macam best gak album yg dia buat tu.tq

  21. walaupun bob suka configure server itu tp lepas ni beliau takkan sentuh server lagi wahahahaha!!! welcome to the new team!

  22. hye FarEast’s Photoblog……nice shoot.
    aku suke menebak gak….tp blum tahap wat photoblog.
    just wat reflect dr dalaman….
    nice pic……

  23. k.intan says:

    salam fareast pekabo? uii mak mencabarnye keje.
    akak bab2 IT ni serender. dh tensen ngadap server shooting lak ye.

    alhamdulillah akhirnye berjaya bersihkan sawang kt umah tu.
    jemput singgah ye. have a pleasant weekend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s