belum tercapai …

Posted: 9 May, 2010 in Uncategorized

travel … bila sebut pasal travel, aku nak sangat ke UK since aku buat diploma lagi … jealous bila tengok member-member ke UK untuk further study … saper tak nak tengok tempat orang kan? sayang nya, imajinasi tak seindah implikasi bila aku sampaikan hasrat tu dekat parents aku … dia orang reject …  aku bakar offer letter selepas 3 hari berturut-turut aku pujuk parents aku … haha … tu cerita lama …

baru-baru ni aku jumpa Syuk Sharkawi dekat rumah … dia baru balik dari Sampoerna & Mabul Island … dengar dia cerita, tengok photos dia shoot buat aku nak terus kan impian nak ke UK … Syuk sangat passionate dengan apa dia buat sekarang walau pun ada yang tengok full time photographer ni ada yang tunggang terbalik tapi aku respect Syuk … Sanggup berhenti dari kerja semata-mata nak kejar impian dia … gua respect lu!

p/s: photos kat atas beberapa siri jelajah di US baru-baru ini … Thanks to Yang for the photos  & u are part of  my dreams come true …

Comments
  1. Yati says:

    InsyaAllah, mimpi akan jadi realiti.

  2. cak says:

    wish ur dream come true bro. aku juga mau kesanaaa..!!!

  3. ::: sedih gak dengar cerita bro nih.. tapi dlm masa yg sama, parents aku plak nak sgt aku pi belajar overseas, aku plak taknak. [hehehe] kalo kat m’sia aku dah ‘gila-gila’ kat overseas aku jadi ‘gozilla’ kot [haha] but true, byk offer aku dpt, termasuklah ketika kau keje sini, offer ke jepun.. aku tolak dgn berat hati.. & seribu penyesalan masa itu. nak jadi citer, tahun yg sepatutnya aku berada di jepun, aku kena buat 2x operation sugery.. mmg scary, nasib baik ada parents & sahabat handai temankan aku beri motivasi. bila pikir balik semuanya ada ‘hikmah’nya. kalo aku di jepun, mesti aku tak mampu bayar kos perubatannya.. yg dtg lawat pon maybe kawan2 jepun jer kot.. tak sama di m’sia.. neway terpulang pada bro, yg penting doa byk2 supaya hati parents terbuka & bro matang dlm semua hal.. insya-Allah golden dream bro akan termakbul. amin.. chayok2 bro..

    ~ selamat hari ibu!🙂

  4. ::: correction perenggan ke-3, offer aku dpt, termasuklah ketika ‘aku’ kat sini.. sorry bro.. emm pasal outing outdoor tuh, teringat gambar2 bro & geng pi jalan ke pulau tuh.. aku sukee ler gambar2 outdoor bro.. lawa.

  5. jarifoto says:

    salam brooooo heee cantik ni

  6. sedih gak bro bila parents tak bagi pi obersi. tapi kurang2 bro tak menderhaka pd org tua. mungkin juga firasat mrk masa tu merasakan bro tak sesuai nak pi sana. tak pa bro, ada duit lebih leh pi sana naik air asia.

    Entryku kali ini

    Budak-budak pakat bersunat
    Bersunat dengan Tok Mudim Botak
    Berehat seminggu menghilang penat
    Penat badan dan kepala otak

  7. tutcute says:

    hai fareast🙂
    beta juga ingin ke UK. kumpul duit nak gi jenjalan ke sana. teringin nak melawat tempat2 lakonan Harry Potter haha…
    anyway, mari la bersama2 ke sana. huhu

  8. Zara~AB says:

    insya allah, one day! the time will come gak fareast!😀

  9. jarifoto says:

    cantik2 suka tengok hee

  10. azurachan says:

    Don’t stop dreaming bro!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s