white studio experimental

Posted: 5 May, 2010 in Uncategorized

Entry lepas aku shoot black studio dengan sekumpulan hot chicks … hehe … entry kali ni kita layan white studio pula bersama hot makchicks dan pakchicks … berexperiment dgn lighting bukan mudah seperti yagn disangka … bukan model untuk mencantik kan gambar tapi lighting yang betul yang memberikan kesan impact yang menarik pada gambar itu sendiri … disini aku berexperiment bersama gadget Nikon D700 + Nikkor 24-70mm 2.8 … till then … take care …

p/s: pastikan model anda tak pakai baju yang colornya putih … ia akan menyebabkan details pada pakaian tenggelam dengan background putih white studio itu sendiri …

Comments
  1. fiziskandarz says:

    hoho selalu nampak gamba2 with whie background nihs macam sungguh interestingnyer😀 i like! i like!

  2. baning says:

    Great studio work bro!

  3. glizzy says:

    ~ Fuuhh, dh hebat ni..
    bagi studio apa pn, picts dh mmg superb..
    Err, bole test drive ke D700 tu..? Dh lama mengidam ni..

    (,”) Merci..

  4. @Min says:

    re : boleh je bro…Ha’ah!Museum toy…Penang🙂

  5. @Min says:

    Comeyla pikcas dak 2 worang tuh,….ai like😉

  6. tunbegia says:

    sungguh putih berseri, nic backdrop, good work bro

  7. maya amir says:

    bile nak amek kiteorg sekuarga nih? nak gak kat white studioooo…hehehhe

  8. cak says:

    weh..aku pon nk belajar lighting lah. boleh tak kau ajar aku..hehe.

    >>tq 4 the vote bro..

  9. ::: salam fareast.. [huhu] hari tuh black studio, kali ni white studio pula.. very nice.. saya sukee kedua2 tema warna ini. mmg betul kata bro, utk latar putih & cahaya terang kaler putih, subjek perlulah memilih pakaian yg kontras, bukan kaler putih jugak.. nanti nampak kepala ajer [huhuhu] sku sukee shot last sekali tuh, budakchicks berdua tuh.. shot silhoutte no.2 tuh plak nampak mcm lantainya berair.. nice one, bro..

  10. Yati says:

    Gambar-gambar sangat menarik.

  11. jeff says:

    >> nicely done bro…

  12. cik bedah says:

    pica… comel nye pica….

    selalu tgk org amik gmbr outdoor pakai baju putih… nmpk cantik… haritu ade test.. amik outdoor pakai bju putih.. tp jd overexposed..agak nye sama konsep dgn background putih ni kot… ke camne incik fareast??

  13. hmmm kacak sungguh model2 lelakinya… mcm biasa tgk je kat mana dah lupa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s