fm3a?

Posted: 13 November, 2009 in Uncategorized

selongkar almari ayah aku, aku jumpa ni? ayah aku juga minat photography?  … ni la nikon FM3a … mungkin ramai yang tak tau series ini … termasuklah aku …camera ni dah rosak … baru nak pakai camera oldskool ni pegi outing .. heh …

note : harap² lepas ni aku selongkar lagi jumpa Nikon D3s … hahaha … jangan mimpi …

Comments
  1. attiesya says:

    ooo.. x kusangka.. hasil dia ada x? leh tgk..😀

  2. Kak Intan says:

    mmmm sentimental value nih. abah pon ada pakai satu nikon rasanya model lg lama 70s. kaler dia silver klu x silap. tk tau la ada lg tak kamera tu skrg tpo mmg dh rosak.

  3. huhu..ni la antara kamre otai bro,huhu..

  4. shiemz says:

    Wah..bapak borek anak rintek rupernnyer…. kalu dpt D3s best tuu… rejeki dr langit… hahah

  5. andaQ says:

    anak yg nakal g slongkar almari bapak..😀

  6. huyoh….patutlah ada bakat:p

  7. RnZ Photo Jb says:

    Kita ada FM2 . . . .sibuk dgn DSLR . . . FM2 jadi tinggalan sejarah.

  8. azurachan says:

    Eh, samalah kita.
    My dad pun ada camera Minolta yang manual tu.
    Tak sangka bapak I pun minat photography jugak. hehehe.

  9. wow! full frame tu boboi! tp sayang takleh masuk lensa2 ko tuh… err ada tulis tak tepi tu baper mp?

    http://syakirzainol.blogspot.com/

  10. cak says:

    owh..patotlah ko ni otai.

    lalala…

  11. RnZ Photo Jb says:

    kalau tak salah kamera dalam gambar tu FM2 black body keluaran tahun 1981,kamera FM3A adalah model terbaru dalam siri FM sekitar tahun 2002… model FM2 adalah fully manual manakala model FM3A ada mod auto sama macam model FE / FE2.kebanyakan peminat camera lebih sukakan FM2 macam dalam gambar tu kerana ia di kawal sepenuhnya secara manual…

  12. kak dod says:

    salam East
    wah ayah hang pun minat NIKON gak erk
    nostalgia ni
    patut anaknya pun ada spirit gak ni…
    so leh suruh ayah east gambung skali ni
    Ilmu tu…………….(he he he)

  13. ezaiedinRIN says:

    salam bro.

    fm3, mantap ni.. kalau boleh diguna,
    ganding dengan lens 50mm 1.4F.. ganaz bokehnya bro..
    macam hasil flikr bro. saripdoll.
    sama juga dengan saya, f65 dimiliki dah semakin di hujung zaman.
    kenangan je yang tinggal. dah tak boleh digunakan lagi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s