hypertension

Posted: 10 November, 2009 in Uncategorized

liza, nama model kami time outing … rindu nak outing … lama dah aku tak outing …Β  sekarang aku demam agak teruk … batuk teruk … dada sesak … kepala terasa pening … seksa betul nak menjauhkan diri dari sampoerna … alhamdulillah … masuk hari ni, dah 5 hari aku tak jumpa sampoerna … harap sampai bila-bila … pegi medical check up hari tu … damn! aku ada hypertension dengan nama lainnya high blood pressure … tak perlu aku statekan berapa tinggi … cukup tak memberansangkan … punca hypertension ni sebab rokok, stress, tak cukup tido dan permakanan … yup! a few months lately ni aku memang stress teramat sangat … stress dengan kerja … stress dengan life aku … argh! ada 5 sesi lagi aku untuk test & buat follow up medical check up … penat tapi aku terpaksa buat … macam mana weekend kamu?

Comments
  1. andaQ says:

    fuhhh..lawa gmbr tu bro..
    ajar edit tu!πŸ™‚

    ps : hrp rokok tu dpt djauhkan smpai bile2..πŸ™‚

  2. ecah says:

    hehehe..jgn lepas habis 5 session ngan dr tu, u jd cam naga balik…

  3. ::: bro, amacam skrg? masih demam lagi ker? time sakit laa
    ::: bab paling boring sbb kita tak dpt buat apa2 just rehat
    ::: kan badan, manja2 kan diri.. tuu badan dah bagi amaran
    ::: suruh rehat, sbb badan dah tak larat dah.. byk kan rehat
    ::: bro.. minum air byk2 [air 100plus ok hak tuh], makan
    ::: buah2-an, tido secukupnya.. setuju gak dgn cakap ecah tuh
    ::: [huhuhu] tapi nak buat camana, lumrah manusia, sbb aku pon
    ::: sama jer 2×5 [hehe] anyway sama2 kita menjaga kesihatan yep..
    ::: lawa laaa gambar tuh.. buat editing kat matahari tuh ker?
    ::: atau mmg sinarannya semulajadi? aku sukee gak teknik nih..
    ~ jaga kesihatan broπŸ™‚πŸ˜€πŸ˜‰ get well soon!

  4. cak says:

    ehek..get well soon bro. semoga berjaya sampai habis, jgn kecundang di tengah jalan.

    aku dh up kt FB tu. klu aku rajin aku up kt sini plk..hehe.

  5. baayah says:

    sesekali kena amik cuti panjang utk hilangkan stress….πŸ˜‰

  6. azurachan says:

    Take a break.
    Get well sooooooooon~

  7. ezaiedinRIN says:

    best R.O.L dalam gambar tu,
    gaya santai model yang cun lagi
    buatkan hasil menarik di lokasi.
    nice shots bro.
    tapi satu je post gambarnya, pasti lebih lagi pose2 yang nice.
    outing model memang syok, semangat sikit jadinya time tu.

    about the story, sabar bro.,
    bab hiper ni,mungkin kena jaga pemakanan dan berat badan juga.
    kekadang selain berfikir dan stress, tak terkecuali dari
    segi keadaan fizikal diri kita yang mempengaruhinya.
    ikut pengalaman lalu dari rakan2 yang pernah alaminya.

  8. haniframli says:

    actly..aku pnah jnji dgn mak aku sndiri..orait angah akan stop smoking..bila doc ckp..hanif awk kne stop smoking klu x awk…….emm slagi x sakit gk la aku ney pn..tke cre bro..once u da stop..no turning back okay bro

  9. idida says:

    merokok membahayakan kesihatan boboi

  10. yuddin says:

    harap cepat semboh…ray og light tu…layannnzzzz…

  11. gambo kite org mane?
    aku lg prefer ko letak video ecah the babat kat sini…
    stakat letak gambo liza tapi tak tarok no fon liza skali baik xyah…
    huh!!!
    nyampah…

    warghhh ha ha ha ha

  12. aie says:

    bro, sewaktu membaca komen gua ni, gua harap lu dah makan ubat. sekian, semoga pulih macam biasa

  13. Zara~AB says:

    get well soon! definitely agreed with cik ecah statement. maybe its time kot.πŸ˜€

  14. attiesya says:

    cantek gambar..
    moga2 x tension..
    kesihatan kena jaga..
    xleh beli ngan wang ringgit..
    pressure elakkan..
    nasihat utk kamu dan juga saya..πŸ˜€..

  15. Abah Along says:

    lawa…..lah..faih…

  16. Seperti di sorga…πŸ™‚ Nice nice…

    re: Cake tu mmg bentuk golf bag. Dibuat sendiri oleh wife birthday boy (boy ke)πŸ˜€ Tak dpt nak amek dr view atas.πŸ™‚

  17. gadis macho says:

    lets go holidayyyyyy!! i’m waitingπŸ˜›

  18. huhu nice shoot bro, pki cmare ape bro?canon or nikon?huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s