travel log – Jakarta & Bandung (Finale)

Posted: 17 August, 2009 in Uncategorized

gwe malas ngomong banyak … kalian nikmati aja baki potret yang ada … enjoy!

tempat gwe bermalam bersama teman-teman kantor …

khas buat mas cak … minta toko jamu di upload dipublikasi gwe …

Donatello kegemaran gwe …

teman kantor di kamar kechil …

gwe di toko episode …

kenyang deh …

percayakah boneka ini membawa untung jika di letakkan di toko-toko mereka?

teman-teman kantor yang ada ….

sekitar Jakarta …

anak kecil yang udah kerjain minta uang …

anak kecil ini menjual surat khabar …

pelbagai cara untuk mengambil hati insan membeli suratkhabar mereka …

gwe di toko gitar customade stranough …

toko gitar yang terkenal di sekitar bandung …

percaya kah kalian semua toko ini yuki dewa menempah bass nya disini?

teman-teman kantor sedang berbicara mengenai gitar yang ingin di customade …

gwe order musicman stringray 5 … yeah!

kaki kertas : gwe tamatkan publikasi perjalanan gwe disini … kapan kita berjumpa di publikasi lain deh … selamat siang!

Comments
  1. yaR-t says:

    Faiz, belah mane?..nk x nmpak pon no hp. Email kan boley?

  2. keren bangad ~ di kamar kecil juga kamu motret yah . hehehe =)

  3. layan gile ade kedai gitar custom…
    thanx 4 sharing bro…
    atleast dpt aku knl serba sedikit psl tmpt org…
    nk pegi xmampu lg…

  4. ::: salam bro fareast.. [huhu] aiiisshh jeles giler banget nih
    ::: tengok bro & temen sekantor membeli belah di toko2 di sana..
    ::: kalo aku pi sana, pasti deh aku berbelanja sakan jugak [hehe]
    ::: aku sukeee leerr pics sekitar toko gitar tuh, very2 niceee..
    ::: esp. pics bro & temen di depan toko yg ada gitar di bumbung..
    ::: awesome shots.. begitu juga dgn pics anak kecil yg menjual
    ::: suratkhabar tuh.. ayuuu ajer posing depan kamera yaa.. [huhu]
    ::: dlm masa yg sama, kesian plak tengok.. sempat juga yaa bro
    ::: & temen tempah customade gitar di sana? betul ker tuh?
    ::: alhamdulillah aku baru balik dari langkawi, tapi taklaa byk
    ::: tmpt aku pi, sbb kekangan masa.. lain kali rasa nak pi lagi..
    ::: sbb best ler langkawi masa takder org ni, amannn ajer jejalan..
    ~ keep on blogging bro!!!😀

  5. damn!

    aku rindu ayam penyek set, sekali tempe, tahu, sambal belacan dgn air avocado+choc

    damn!

  6. syuksharkawi says:

    aku tgu je ni apa status itu album abam

  7. zh says:

    toko tu bermaksud apa ya encik??

  8. fiziskandarz says:

    bro! cargo pants adalah sungguh rawk sekalik i like!!😀 [ akan tetapi tgk makanan still adalah sungguh masih dengki hoho ].. btw, for the color question u asked the other day, try this – http://www.sxc.hu/blog/post/1198

  9. Wahduh, gwe pikir gwe kesilapan cerobohi lamen websit negara tetangga gwe..pasti seronok kamu mas bersiar-siaran di sana..ngak ada suvenir buat teman2 kok di sini??? he he he Travellog yg berinformasi skali mas..pintar banget kamu…

  10. baayah says:

    barang2 kt sana mesti murah kn….
    ntah bila la akak blh sampai ke sana….hati mmg teringin jgk…
    ** akak guna kamera canon EOS…

  11. sejuk ke weh kat jakarta n bandung nih?

    ko hbs bape ribu cuti kat sini weh?

    haha

  12. Zara~AB says:

    fareast, this time, episode nyer outlet tak banyak clothing yg besh lar. last time banyak surfin nyer clothing. baru balik from there as well. tapi tak banyak amik gambar since its totally a shopping trip! hehehe.

  13. peijan says:

    lo memang kasi gwe bengkek up gambar jalan2.. demn.. gwe pengin bercuti

  14. LITTLESTARS says:

    shopping sakan n makan besaq nampaknyer kat sana..

  15. saNi says:

    : cun..byk shoping bro…ade t shirt gue tak? thanks wish besday gue…terbaek tuh…

  16. helmiyani says:

    fuh! mmg mantap… angle pun lawa… gambar plak sharp! mmg puas ati…

  17. jeff says:

    >> selamat menyambut ketibaan bulan Ramadan yang mulia…
    >> semoga Ramadan ini akan semakin mendekatkan diri kita denganNya…

  18. waduhh.. kok bilenya kamu gi bandung ya…
    ngak bilang gwe… hehe…

    bro, salam ramadhan al-mubarak bro..😉

  19. big momma says:

    salam bro..
    puas hati melayan gambar2 ni.. tak dpt pegi sana lagi.. t pujuk hati, tengok gmbr2 kat sini saja..

    anyway, t nk wish selamat menjalani ibadah berpuasa..
    selamat berhujung minggu
    hv a great weekend!

  20. salam…
    selamat menyambut ramadhan wahai sahabat…
    moga puasa kamu cukup tahun ni…
    dan jgn kerane tiada orang di rumah…
    kau mengambil kesempatan ni utk mengambil makanan dalam peti ais…

  21. GLizZY says:

    ~ Wuiisshh, seronoknya dpt berjalan2 kt tempat org..
    Ada bwk balik lebih x gitar tu..? Murah x kt sana..?

    (,”) Merci..

  22. meorjay says:

    Selamat Menjalani Ibadah Puasa
    Semoga Allah Memberikan Keberkatan Dan Melimpahkan Kasih SayangNya.Amin!
    :: Kalau ada buat outing ngan kengkawan, roger2 arr ye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s