nana & has (pregnant outdoor photoshoot) – full episode

Posted: 16 July, 2009 in Uncategorized

selepas mendapat kata setuju untuk membuat outdoor mama pregnant, kami berempat ke ladang UPM untuk membuat photoshoot … memulakan breakfast di kopitiam bangi around 8.30 pagi … cuaca agak mendung pagi tu tanda – tanda akan hujan … aku dibantu oleh Shidan di tempat kejadian … couple ni memang spoting habis nak buat photoshoot … puas la malam semalam aku study angle mama pregnant ni … banyak juga source aku dapat … ada la juga idea sikit-sikit nak shoot nanti … but this time aku kena consider juga tempat-tempat aku nak daki sebab kesian pada perempuan yang membawa baby dalam perut tu nak jalan jauh-jauh and posing pelik-pelik … jangan kata si perempuan nak bawa baby dalam perut, aku nak bawa perut aku jauh-jauh mendaki bukit pun rasa malas … haha :D  it takes 3 hours nak settle kan photoshoot … puas la couple ni terlompat sana, berlari sini & macam-macam lagi la … aku hampir terpijak periuk api (taik lembu) yang rata-rata nya masih fresh and lovely bau, warna & rasa  nya … damn! hoho … sebab last time aku kesini, kaki aku teramat ‘wangi’ bau nya tatkala membuatkan aku merendamkan kaki didalam besen bersabun kan shower gel aku selama sejam … apa-apa pun photoshoot hari tu success & couple ni berpuas hati … aku doakan korang happy and bakal baby tu letak la nama Faiz … orang nama Faiz ni selalunya baik-baik dan bijak-bijak …

Peace, Love & Respect

FarEast – Official Photographer

Foot Note : jumpa di stadium bukit jalil hari ni    \O/    united!

Comments
  1. lydiarayyan says:

    gosh!! superb! cuns~~~~

  2. syuk says:

    mood monochrome ke bai haha

    a ah, aku pg, lu?

  3. iezah azizam says:

    betul3… nama Faiz memang best sbb nama akak pun faizah (Noor Faizah = Cahaya kecemerlangan) hahahahaha best best…

    RE: ha’ah akak 1st batch dok beranang…. seksa hidup time tu rasa nak nagis je.. public phone punya la jauh kat luar tu…. ada lecturer yang resign sblm pindah sbb x sanggup….

  4. baayah says:

    suka akak tgk gambar2 ni….
    cantik2 belaka….
    sharp dan terang benderang…
    mmg puas hati la couple ni….😉

  5. wannsscfs says:

    Teringin nak gi ladang Upm…bilalaaaa agaknya ko nak ajak aku sekali..aku suka gambar no 7 tue…menarik…

  6. cak says:

    tiomang ke…yaya tak ikut.

    >>ko gi bkt jalil hari ni ada apa..shout awards ke? ada backstage pass ke wei??

  7. Rashidee Hiza Hassan says:

    Wow..brave attempt bro taken photos of expected Mum outdoor..Well klu customer ok..definately very fun to do so..Tahniah…fantastic location & pose…and excellent mood potray by the couple..😦 sedih sb nama kwn tak list down on your comrads list huhuhuhuhu..

  8. Ushar says:

    Salam Bro….aku punya blog ada org “kacau”…segala “sampah-sarap” ditaruknya dlm data base aku. Ni baru “sihat” balik blog aku tuh…..

  9. reyanz says:

    wah… seronoknyer…… mesti best ler dapat buat outdoor pragnnt…. heheh… gambar macam biaserler.. memang cantik… editing boleh tahan.. hehehe…..

  10. minmolek77 says:

    Hmmm…menarek gak amik gambo org pregnant ni yer….
    Sebelom ni memang dah ada ke org ngandung amik pakej ni? ke ape ke?Biasa kawin2 jer…

    re : awas MU….sebelom jumpa Manc City…sila wat perhitungan dgn Harimau Malaya terlebih dahulu…hahahahha😛

  11. saupix ahmad says:

    koleksi yang sangat cun.. suka ngan moment yg ada pada gambar tersebut.

    nota kaki: saya tersangat sesak napas tika ini, sesawang blog akan dikemaskini secepat mungkin =]

  12. huhuhu…
    sangat sporting customer ko…
    even die pregnant blh posing2 lg…

  13. haniframli says:

    ney mmbe ko yg ko bwk time outing bln puase dgn penchala tu eyh..
    sgt aktif even da 7 bln..

    bro tamrac tu da de org bli??
    hehe

  14. meorjay says:

    Salam faiz
    Wah! Rizal buat outdoor shots dgn nana
    Best sangat gambo2 yg faiz hasilkan
    Last itme jumpa rizal masa sama2 berkursus kat PTSL, UKM aritu🙂
    Pssst! Custom album masa rizal & nana kawin aritu dah dapat lom dari photographer dia?

  15. ::: salam bro! waahh hebat juga bro, rendam kaki dlm besen air sabun! [huhuhu]
    ::: akibat terpijak periuk api di upm [hehehe] rajin tul bro manjakan diri,
    ::: bagus tuh, saya pon dah lama tak buat rendam2 kaki tuh.. masa kecik2 jer
    ::: penah buat itupon masa demam.. semua gambar bro cantek sungguh! berbaloi
    ::: dgn usaha bro semalaman mengkaji angle2 baiiikk punyer utk assignment ibu
    ::: mengandung nih.. paling cuuunn, saya pilih 3 yg paling last.. beautiful!!
    ::: nak tanya bro, masuk ladang upm nih kena bayaran tak? teringin gak bergambar
    ::: kat sana jika berpeluang [atau rajin] canteekk laaa tempat nih.. setakat nih
    ::: sekadar tengok tepi highway plus jer laa.. [huhu] nice shots nice place..
    ~ keep on blogging bro!😀

  16. mshafie says:

    hehe..nice shoot..
    study makes perfect..

    aku ada pernah tgk FP otai..kalau tak silap aku fmuham..dia ada buat preg shoot jugak..angle dia pun cantik..

    What ever pon…gambar,angle cantik…juga taik lembu tu pon masuk ar sekali package…hahhhahaha

  17. schoepentoeter says:

    1st time tgk mama pregnt jadi model.. great shoot..🙂
    ps: betul la org kata, org ngandung ni muka naik seri..

  18. dah lame aku x ke ladang nih!

    haha

  19. editing nice! soft2 gitu!

  20. Sweetnya mommy to be ni. Nice shots la faiz..🙂

    p.s.: Tak dtg eh wedding za? Ecah pon tak dtg sbb tak sempat dia ckp.

  21. Acaii says:

    perrghhh, cun bro..:)
    tak pernah lagi shoot pregnant,hehe..
    camne nak dapat kebenaran masuk tu bro? aku selalu masuk secara haram je,keke..

  22. ecah says:

    heh..tak ajakkkkk

  23. jeff says:

    >> glory glory man united…:D

  24. wah~
    xsangka
    utk pregnant pun org ada wat photoshoot ea?
    btw, nice pix

  25. aku da lama mengidamkan maternity nih, x bekesempatam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s