kuantan day 1 & day 2

Posted: 16 May, 2009 in Uncategorized

trip aku ke kuantan kali ni banyak memecahkan rekod peribadi aku … tak champion langsung …

  • aku ke kuantan dari kl memakan masa hampir 3 jam setengah dengan memandu kereta company aku (rekod terbaik aku 2 jam! :P)
  • aku hanya mampu speed 110KM/J … damn! (rekod terbaik aku 185KM/J)
  • makan non-stop dari kedai ke kedai  (tiada rekod dicatatkan)
  • aku tido awal, bangun lambat (rekod terbaik aku adalah ‘sebaliknya’) haha … ye la sgt!

tu la rekod champion aku … aku sekali lagi pergi dengan Syakir & jumpa personally owner Tinta Creative, Mr. Wan … thanks la belanja mee goreng, udang goreng tepung, keropok lekor, tauhu bakar & nescafe o ais! terbaik! next time turun KL biar Syakir pula belanja … haha …

Syakir dan 40D di TC

brader ni tukang buat pasir botol … org yang tak ada kesabaran mcm Syakir je tak boleh buat kerja-kerja art macam ni

Food Court dekat TC yang dibanjiri anak-anak muda macam aku dan bukan si tua bangka seperti Syakir …

sekali cuba confirm nak lagi … boleh try dekat Kemaman Kopitiam … walaupun nama kedai Kemaman Kopitiam, jangan anda tertipu kerana ia bukan berada di Kemaman mahu pun kedai-kedai kopi disini … lidi tu bukan bahan kunyahan ok

“all time favorite!” bak kata mat salleh … tak sah kalau tak pekena teh & kopi 3 warna kedai makan sap sap soi  (aku lupa nama kedai ni) … esok-esok aku ke kuantan aku akan take note

Foot Note : Esok ke Genting Highlands =) hoh! hoh! hoh! (nada semangat)

Comments
  1. baayah says:

    wah seronoknya ke kuantan…..
    ada job ye…..
    akak blm penah lg ke sini…….

  2. andaQ says:

    yeah..
    kuantan terbaek..😀

  3. k.e.r.i. says:

    ah, kemaman kopitiam ada kat mana-mana je.
    even dekat IOI Mall puchong pun ada.

  4. syuksharkawi says:

    lapa lak aku tgk makanan tuh

    p/s mana ada lone ranger wehh

  5. diana yussof says:

    thanks for visiting my fp. cantik2 gambar yang you ambik ni yea…

  6. Oh! Versi trip ke Kuantan yang agak berat sebelah dan tidak menceritakan perihal sebenar kejadian di sana!

    Untuk berita sebenar sila layari http://syakirzainol.blogspot.com/2009/05/lagi-trip-ke-kuantan.html

  7. Zara~AB says:

    kuantan mmg terbaik! i saw syakir entry as well! tg lumpur tue kat gerai mok na kan? hahaha.

  8. kuantan… pernah singgah makan sekali kat kampung peramu. sata, kopok lekor, ikan goreng, pengat pisang, sotong goreng tepong. semua sedap. pastu gemok. balik kl ngantok. haha.

    * tempat terjatuh lagi kan dikenang, inikan pulak tempat terjatuh hati hah3

  9. Menarik sungguh tgk teh & kopi 3 warna tu. Kopok lekor, sotong goreng tepong sumanya favourite. Ouh bestnya kalau ada dpn mata skrg ni.😀

  10. cak says:

    ke genting pulok. mmg chempiang la ko ni.

  11. anakgajah13 says:

    aiihh…dah lama tak balik kuantan..
    tgk keropok lekor, aiihh sedapp nya.

    tak perasan plak kuantan itu best.

    (tp makanan mmg lebih sedappp dari KL/ Shah Alam/ Gombak)

    kenapa kuantan best bg sy?

    1 sebab aje..

    sebab sy org kuantan.
    family saya di sana..

    kenapa saya suka rumah saya??
    -iklan petronas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s