trip to perhentian

Posted: 7 May, 2009 in Uncategorized

aku ke perhentian island baru-baru ni dengan 4 orang member aku lagi dengan satu tujuan, nak release tension … bergerak dari KL pkl 9.30 malam, lewat sejam diatas sebab-sebab yang tak diketahui … kami berkumpul di hentian putra … perjalanan mengambil masa 8 jam untuk ke jeti kuala besut … memang aku tak boleh lelap dalam bas tu, tak tau la … excited sangat atau tak selesa … heh! kami sampai di jeti kuala besut around 5.30 pagi … badan aku dah mula rasa sengal-sengal sebab duduk dalam bas lama-lama … sesi pagi tu dimulakan dengan teh tarik & menunggu boat sampai dijetiย  lebih kurang pkl 7 pagi … kami menetap di fauna chalet di perhentian besar … package yang berharga rm380 memang champion …

package disediakan :

1. ticket bas pegi balik …

2. boat pegi balik …

3. makan complete dari buffet sampai hidang pun ada …

4. chalet untuk 3 hari dua malam …

5. snorkeling ke 4 tempat termasuk la shark point …

aktiviti dekat sana, tdo, makan, snorkeling, makan, snorkeling, tdo, isap rokok, main card, mengunyah, snorkeling, lompat bintang, tdo, makan lagi …

aku byk shoot photogroup dari mencari subjek-subjek untuk nak shoot …

foot note : aku menghirup udara baru …

Comments
  1. andaQ says:

    tuh dia.
    da muncul da pic perhentian..
    sgt cantek rite?
    mmg bez la perhentian..๐Ÿ™‚

  2. k.e.r.i. says:

    tuh dia.
    dah sampai perhentian dah.
    aku sendiri pun belom sampai.
    haha

  3. qimie says:

    bro, dr mana amik pakej tuh? ada ctc no tak?

  4. haniframli says:

    haram tol..keje bejalan je..seyes best dowh..
    aku suka pix2 cmney..tenang dan mendamaikan je..
    aku lak ke pangkor besok..hehe..xtaw la secantik perhentian or x..huhu

  5. yiyani says:

    subhanallah.. begitu jernih sekali air laut itu.. seronokknyeerr..

  6. sani says:

    jauh berjaLan Luas pandangan kan eheh..suka sgt picha nombor Lima..cLear..semua cun..dah dah..jom ar kuar ramai2 jom..dah tak tahan dah nie ehehee

  7. Murahnya package u ni including tiket bas suma. I supposed dah ke perhentian labour day lepas dgn member2 study dulu tp i tak jd join. Jeles je tgk pics dorg. Nnt kalau ada plan nak gi bole amek package u ni kan sbb murah la sbb complete suma.๐Ÿ™‚ Nice shots faiz!!!

    p.s.: Konon ayai kelihatan macho la tu.๐Ÿ˜€

  8. aie says:

    siots si azraai tu bdk U gua akt segamat dulu nih!

  9. meorjay says:

    Wah! Pulau Perhentian
    Pernah dengar je ceritanya, pergi tak lagi
    Teruja!
    :: Ye, kita repeat zoo negara sekali lagi 23 mei ni
    :: Ajak kawan ramai ye

  10. chalet tak marah ke letak kerusi dia dalam air….
    ๐Ÿ˜€

    Entryku kali ini

    Secawan air sekeping roti
    Pengalas perut diwaktu makan
    Digerakkan hati ingin bercuti
    Rupanya kebaikan TUHAN suratkan

  11. syuksharkawi says:

    lu duk perhentian besar ke bai?
    xkesah lah janji sampai gak hehe
    amcam stress? aku bca kisah stres lu aku lak jadik stres

    datang la umah baru aku kt wangsa maju
    champion condition heheh
    nak tau call2 aku k
    see ya buddy

    http://whitesideterritory.wordpress.com/

  12. Zara~AB says:

    argggh!!! i miss perhentian la plak! besh giler!

  13. jeff says:

    >> sampai perhentian pula ke…?
    >> best la dpt ke sana…

  14. dirah says:

    best kan perhentian, bob? now dah rindu, ish!๐Ÿ™‚

  15. gambar pulau, semua cantik2!

    … kejam! huh3

    meh bagi kontek number dia leh.

    * update suda๐Ÿ™‚

  16. ::: askm bro fareast [huhu] wassuuupp? canteeekkknyer gambar2 kat pulau perhentian nih..
    ::: very2 beautiful shots bro.. sapa awek tengah duduk kat tengah2 pantai berombak tuh?
    ::: [huhu] shot tuh menarik lerr.. begitu jugak dgn shot member bro yg tgh paling ke kiri
    ::: sambil hisap rokok tuh.. very nicee shot bro! yg paling best, sampaii akupon nak lompat
    ::: masuk dlm air laut nih ialah shot tengah terapung masa snorkelling tuh.. besttttnyerrr..
    ::: canteeekkk sungguh pulau perhentian nih.. dah lama teringin nak pi..
    ~ keep on shooting bro!๐Ÿ˜€๐Ÿ˜›๐Ÿ™‚

  17. fauzi-maya says:

    ni yg buat aku tirgoda mau gi honeymoon neh..kekeke

  18. aku suke gmbr 1st…
    mcm shoot model…
    tp mungkin lagi cantek klo di crop lg bg xnmpk sampan2 kat belakang…

    bestnyer g jln2…
    aku yg lahir kat tganu ni pn xsampai lg pulau perhentian…
    huhuhu

  19. cak says:

    cempiang jugak pakej tu…menarek2.

  20. Iezah Azizam says:

    waaaaahhhhhhh impian saya nak ke Pulau Perhentian tu…. murahnya pakej diaaa… mana dapat… nak jugak…..

  21. baning says:

    Pulau ni memang cantik!
    Teringin nak kembali

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s