backpacker ke Miri (Documentary)

Posted: 29 March, 2009 in Uncategorized

kali ini aku ke Miri atas urusan kerja … jadual perjalanan yang ketat dan kerja membuatkan aku agak penat kali ini … memeng ke Miri tak sempat buat photoshoot … aku sempat ke sebuah bukit dimana dekat situ lah tempat pertama minyak dijumpai di Malaysia ni … kamu tau tak pasal itu?  hasil sumber pendapatan Malaysia sekarang ni ditemui dalam tahun 1910 oleh Shell … agak kagum sebab ia dikorek diatas bukit dan bukan di tengah² laut … Bandar Miri ni tak adalah besar sangat … aku yang duduk 3 4 hari ni pun dah habis round satu town …  org² dekat sini lebih banyak menggeluarkan hasil² kayu macam kerusi & meja² kecil … sempat juga aku makan nasi lelapan … rupa mcm ayam penyet tapi member aku dekta Miri ni denied gila² … heh! janji perut terisi … kedai yang kami makan tu pun kedai org kelantan … owh! kalau kamu kesini, kamu patut try seafood dkt area jeti ni … dengan angin bertiup lembut dan bot² nelayan yang lalu di muara membuatkan ia satu tempat yang ada daya tarikan … kamu bayangkan 1 kerapu yang agak besar dimasak 3 rasa, sotong special untuk 2 org, udang special untuk 2 org, sayur kailan utk 3 org, nasi putih untuk 3 org, air buah untuk 3 org & ketam untuk 3 org harga nya tak sampai RM80 … dengan scenery yang menarik & makanan murah & sedap! perfect! tak lama lagi nak berangkat ke Limbang …

Comments
  1. k.e.r.i. says:

    bro ni keje apa bro?
    best gila jalan-jalan sana jalan-jalan sini.
    dengki seyh.

  2. gmbr 2nd tu sgt abstract bg aku…
    garis2 yg terhasil dr btg2 besi tersebut blh menyampaikan pelbagai maksud…
    i like…

  3. punk5hitam says:

    wei syoknya hang ronda merata…x ada buah tgn ka?ha..ha..ha..

  4. jeff says:

    >> kalau ke miri boleh jadi org minyak nampaknya…
    >> tak pun orang shell…:D

  5. andaQ says:

    wah..
    murah mknn seafood tu ek..
    btw pic no2 cntek..🙂

  6. cik ecah says:

    dear..mish u lorr.. bile mo pulams..?

  7. Zara~AB says:

    beshnya! always wanted to go miri as well!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s