backpacker ke Bintulu (Documentary)

Posted: 23 March, 2009 in Uncategorized

sekarang aku dekat Bintulu … kerja amat memeningkan … tapi aku settle kan juga bagi habis … hari ini dah masuk hari kedua aku di Bintulu … sempat juga la shoot sunset tadi … curi-curi masa kejap … esok kena bersiap sebab nak berangkat ke Miri pula … hope flight light Fokker esok mampu bawa aku dengan selamat … haha …

Bintulu sebuah town yang rata² penduduk dia org local kalau nak dibandingkan dengan daerah lain seperti Tawau, Sandakan, Sri Aman dan lain² lagi … dekat sini aku dapat tgk penduduk tempatan dengan selamber makan ulat sagu … haha … benda ni kamu semua boleh tgk di Rumah Tamu berhampiran sungai … Rumah Tamu ni kira pasar dekat town Bintulu ni … barang² basah dekat sini boleh dikatakan murah pernah aku jumpa … kat sini rugi kalau tak merasa ayam penyet & ikan keli bakar di sebelah malam … jika kamu rajin, boleh lah singgah² di rumah kaum iban di area Tanjung Kindurong & Similajau … boleh tgk cara hidup mereka setiap hari … ada satu rumah org iban ini ada ada aircond … cool kan?

Comments
  1. haniframli says:

    cmera kcik aku tu la..sal?? nmpk cm aku pki D3X ke
    wahahahaha..btw td ko view da kuar gmbr lom aku pnye entry??

    anda pnye sunset mmg stylo milo..mmg perghhh~~~

  2. ::: askm fareast.. leer nak pi miri plak ker? jejalan jer fareast nih yee..
    ::: [huhuhu] syok gak kalo jejalan selalu, naik kapal terbang tuh mmg mahal..
    ::: la nih kat bintulu ker? sempat tuh upload event sunburst.. rajin tul..
    ::: bro, shots dlm entry nih awesomeeeee!!! beautiful superbb!!! katner tuh?
    ::: dua2 aku sukee, satu sbb ada pokok kelapa dan satu lagi tuh ada kapal tgh
    ::: berlayar perrghhh.. ofcourse langit berkaler2 tuh subhanAllah..
    ::: tak amik pix kat bintulu & miri ker bro? [huhu]ada masa posting lerr..
    ::: ntah2 entry atas nih ka bintulu yek? [re]: serangga tuh org panggil belalang
    ::: kayu atau in english, stick insect.. penah tengok dlm tv ajer, tapi mmg ada
    ::: di m’sia.. malah di indonesia, dijumpaii belalang kayu yg terpanjang &
    ::: diiktiraf sbg serangga terpanjang di dunia ketika ini.. amazing creature..
    ::: [huhuhu] mmg bentuk dia mcm ranting kayu, sama gak dgn belalang daun yg
    ::: spt bentuk daun.. kalo aku jumpa nanti, tanpa was2 aku akan shoot [huhu]
    ~ kalo dpt laa.. “) 8)😀 keep on shooting bro! selamat berjalan2!

  3. haniframli says:

    howh eyhh..sbb aku bru je upload td..huhu
    btw bro bli kn la aku buah hati kt serawak tu eyhh
    alang2 ko da g sn
    wahahaha

  4. fareezkario says:

    itu gambar true or da masuk blending dah?
    superbolism n dramatix..
    ko bukak lg skali blog aku..da update dah..
    p/s: nak outing tggu ko balik dulu la..hehe

  5. cik zati says:

    mau nangis tengok sunset mcm ni weyhhh!! siyes sgt cantik!! =D

    kerja sambil jalan2 ker kt Bintulu sana?😛

    *oww sgt rindu sunset..susah seh nak kejar sunset..time kita nak..masa tu ler matahari tak timbul..masa kita x rasa mcm nak snap sunset..masa tu laa matahari sangat kacak..haduu…

  6. tutcute says:

    wah sunset yg cantik…

  7. cik ecah says:

    semalam i kat opis KL.. dah..da upload dah.. mierul da sampai babe..meh le lepak..

  8. firrbudi says:

    Cun scenery… awan tu tak ingat dramatik abiss…

  9. saupix ahmad says:

    salam, pertama kali aku kat sini..

    subahanallah.. cantik sangat sunset itu..
    best nih kalo buat kertasdinding😀

  10. azrulsham says:

    hye musuh trsayang…..rindu kt sy x ni??
    dem hot ur sunset!!! dgn nikon jek ble buat camtu kan?? hahahaha

    woi, blah aa bulan april x ajak aku ke perhentian….kecik ati nk mampus ni…

  11. GLizZY says:

    ~Hye, sgt kagum dgn picts sunset tu..
    One word: WOWW!!!

    (,”) Terbaca schedule tu, perggh gila kentang laa dpt jln2 cmtu..
    Nnt jgn lupa beli buah tgn kt Brunei tu ek..

  12. wannsscfs says:

    aku minggu nie nak gi kuching..hope dpt shoot night event kat tepi sungai sarawak…

  13. re : yup, penat tp sronok.. 1 pengalaman yg xdpt dilupakan…😉

    pergghh.. smart scenaryy…

  14. k rose says:

    emmm… cun gamba menjak2 pki nikon nih… hehehhe

  15. cak says:

    walamak..marbeles!!

  16. Memang cantik gambar2 sunset ni… Superb..
    Wah jauh berjalan ye.. dah sampai Sarawak..
    Semoga selamat dalam perjalanan.. Amin!

  17. sgt superb keindahan dunia ciptaan tuhan ni…
    sujud aku akan kebesaran ciptaan-Nya…

  18. nice gler wehh!!

    hdr ka?

  19. fadzli ali says:

    cantekkk bah..wow..cuti cuti malaysia ke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s