s u n b u r s t 2 0 0 9

Posted: 22 March, 2009 in Uncategorized

satu event yang boleh dikatakan yang terbesar pernah dibuat di Malaysia … concert live sound seperti ni kita boleh lihat dinegara-negara luar contoh nya US, Australia & lain-lain lagi … seperti kita tau seperti Big Day Out & Woodstock … ribuan manusia membanjiri Mount Kiara semalam … semua punya satu tujuan iaitu muzik … Sunburst kali ni adalah yang kali kedua diadakan di Malaysia … sebelum ni artis-artis yang pernah membarisi line-up seperti Incubus, John Legend dan macam-macam lagi … impian aku utk melihat KOrN live tercapai juga … sebuah band yang aku minat & aku tunggu sejak dari form 1 lagi … performance dari KOrN seperti aku jangka kan … didatangi Fieldy, Munky, Jonathan Davis dan tak lupa juga drummer secessionist Joey (Slipknot) membuat kan crowd tak berhenti head banging dan berpogo sepanjang show dijalankan … faggot, freak on a leash, blind, got the life & macam-macam lagi didendangkan kepada KOrN fans yang 1st time bertemu band kesukaan mereka … sampai sekarang aku masih teringat-ingat show dia org … letih badan pun tak hilang lagi … band-band local  lain yang ada butterfingers, gerhana ska cinta,  meet uncle hussein, estrella, hujan, bunkface & ramai lagi … N.E.R.D pon not bad juga malam semalam … membuatkan peminat-peminat music hip hop havoc kejap semalam … makchiks & chicks pun ramai je melayan N.E.R.D … heh!hope next year ada lagi Sunburst … aku harap bawa la band yang satu ni, Red Hot Chili Peppers … aku minat betul band ni … jumpa kamu semua next year! yang tak pergi Sunburst, macam mana weekend kamu?

Crowd yang menggila …

Jonathan Davis (KOrN)

Instrument yang menggegarkan Mount Kiara semalam

Giring – Nidji pun tidak kurang hebatnya

Pharrell Williams – N.E.R.D. membuatkan makchicks & chicks hilang punca … heh!

Happening!

Comments
  1. gmbr giring tu paling gerek kali ni…
    suke tgk ray of light drp lampu simbah tu…

  2. jeff says:

    >> kira happening gak ni…
    >> dah berzaman dah tak tengok live concert mcm ni…

  3. minmolek77 says:

    Ada X lagi gambar2 band lain….Best X Korn perform ?

  4. punk5hitam says:

    pergh…teringat masa muda2 dulu…lama dah x layan benda2 mcm ni…pix2 yg cool bro…kipidap

  5. meorjay says:

    Salam
    Apa khabar?
    Abg meor dah lama tak dapat nak turut sama tengok live concert seperti ini

  6. saNi says:

    BLaNK sementara..dah LAMa tak berehat seketika…hmm weekend anda di sunburst meriah.. yeah yg giring tu mantaps..perhhh..best..sumer2 cung.weekend kami di puTRajaya sahaja…

  7. cak says:

    gmbr giring tu sunggih giring sekali bro. tp aku dgr ada org ckp crowd takleh bwk masuk kamera (slr), betoi ka.
    >>gmbr belon kepanasan tu lmbt lg la nak upload, laptop aku nak kena overhaul..huhu.

  8. DQ says:

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ pharell…N.E.R.D(s) are cool! *drool* :p
    koRn was fantasic😀

  9. Wowweeee… Gambar best tp mmg gmbr giring nidji tu best la.🙂

  10. aie says:

    ko tipu aku ea faiz!!!!!

  11. aie says:

    ko kata korn tak main!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s