passion is tension

Posted: 8 March, 2009 in Uncategorized

happy sunday! huh?! hari nie aku tak keluar kemana-mana … ntah la, maybe tak ada program kat luar sana yg menarik minat aku … weekend kali ni tak buat apa², just lepak² dengan my codies dkt rasta … heh! skang ni,  sambil layan lagu aku buka balik folder² lama utk ber experiment … buka tutorial, tgk youtube, surf contoh² editing pic & technic for photoshoot … gosh~! sedar tak sedar dah 3 jam aku depan PC … heh~! tension pula aku bila tak dapat editing mcm aku nak … kena byk study lagi aku ni … aku sekarang tgh belajar lighting … tak kisah lighting mcm mana pun … secara natural ke (matahari, ray of light or cahaya bulan) atau main lighting dengan gadget aku, guna SB800 ke, payung ke, lilin or torchlight ke,  spotlight ke & apa² je la … aku nak experiment with those things … arghhh~! tension aku … aku nak master dlm lighting … mcm mana nak main lighting mcm kukubesi? mcm mana nak dapat color tone mcm zac fisher ?

aku : macam mana nak main lighting wei?

member aku (yang sengal) : tunggu hujan lebat la …

aku : huh?

member aku (yang sengal) : ye la nak main lightning … kena tunggu hujan lebat … hujan renyai² tak dapat (muka mau confident)

aku : hotak luuuuu … lightning tu elok sambar setan mcm lu je … lighting la … lighting …

Apex (vocalist maximus) & erin – CLS mode

Hezreen the panda-ness suka muncung~! :p

– CLS mode

– Background edited with texture

– Color tone

Comments
  1. aie says:

    komrades2 sekalian get ready yek aku dapat rasakan next outing kita dah nak dekat ni

  2. DQ says:

    why is miss panda’s picture is on the post???????????
    NO FAIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    p.s: love the editing by the way and i dont like you now :p boo!

  3. idida says:

    hati2 ngan berkataan bongeks yer…nanti haizam kecik ati…miahahhaha
    cepat2 master lighting…leh nengok hasil nanti ok

  4. jeme says:

    LoL..asal lame dah x g mines…bz ekk…aku duk serdang je..

  5. jeff says:

    >> janganlah tension sangat bro…:D

  6. cak says:

    kewll jugak. aku ada kl doh. ada gapo eh??

  7. k.e.r.i. says:

    kalau aku tahu, aku ajak ko keluar arini.
    lalala~

  8. haniframli says:

    waaa styke la lighting ko
    yeah mmg susa pn nk men dgn lighting
    aku xpndai pn huhu

  9. cak says:

    x ke dataran ke?? sani ada ajak aku, tp aku terbangun lmbt. tak tau nak kuar ke tak ni..

  10. phalinn says:

    makin hebat teknik2 ko skrg bro…teruskan menuntut ilmu..pastu ajar aku pulak

  11. hehehe…
    bende2 pakai strobist ni mmg best…
    aku suke tgk hasil die…
    mmg satu bende yg berbaloi utk kite belajar…

  12. jeme says:

    aku serdang area upm..taman seri serdang..
    p/s: baru blk dr dataran..huhu..smpi kul 8 org dah abes perarakan

  13. cik zati says:

    texture tu sgt kool laa fareast! hehehe…

  14. Superb!!! That’s all i can say.🙂 Bagus u ni, byk menuntut ilmu.

    re: Takde new update lg la. On the way (kot)😀

  15. azamustafa says:

    still in progress boh..
    bz bangat sekarang ni..kerja + kerja sambilan tak terkejar..

    master lighting? good luck..nanti leh berexperimen sesama..
    kawan pun duk belajar lagi ni..uhu

  16. cik ecah says:

    babe,bile nak p tgk butaks ni… suka pic 1st tuh..wahhh..cayalah sifoo..

  17. wee~
    sape erin tu?
    comel larh mke dy ;D

  18. nurul says:

    bang pun minat hidd ker? 😛

  19. bunga says:

    adore gile foto2 sume

  20. syuk says:

    hebakk mung
    main CLS

  21. cik ecah says:

    p tgk botak ari sabtu ni nak?

  22. cik ecah says:

    ptg itu hari u yg tak reply sms awal okkk…. aie bg sms sket nye awal.. u yg blom mangun tido..hikhik

  23. punk5hitam says:

    salam far east…aku baru aja update blog aku semalam…
    kalau nak layan lighting ni mmg best…tapi memerlukan minat dan passion yg tinggi…sempoi ooo…ilmu pasai lighting pun nak kena ada la…susah jugak bab ni…aku pun x pass lagi…tapi aku selalu jugak cuba bermain dgn teknik ni…kena selalu practice utk faham…kalau lighting hang cun,mmg senang nak edit pix tu…kalau hang ke penang hang roger aku…kita practice lighting…aku selalu jugak dok layan benda ni…

  24. saNi says:

    sayerp pon tak pandai2 Lighting Lagi..if ade show tu dah 20 minit berLaLu baru dpt seting yg rase ok..tu baru ok tak dpt pon yg best..susah..tak hafaL..test je tukar speed, apeture, iso.. ntah La sampai biLe tak reti ni…jom bereksperimen…

  25. mantap cls..1st gamba tu suka bokehnye!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s