palestin bumi berdarah

Posted: 19 January, 2009 in Uncategorized

tiap hari aku buka internet baca bad news … tiap hari aku buka tv aku tgk bad news … tiap hari aku buka  radio aku dengar bad news … apa lagi yang dia org mahu? berapa banyak nyawa lagi nak dikorbankan untuk mendapat secebis keamanan dibumi islam tu? bodoh! kamu semua bodoh! mmg kamu semua kaum yang dilaknat Allah! semua video dkt youtube aku tgk … aku tak bley tgk lagi … bukan aku malas nak layan dah, cuma aku tak sanggup nak tengok penderitaan yang teramat sgt … anak kecil menangis, menangis bukan disebabkan takut … tapi nangis disebabkan kecederaan yang dialaminya … sakit! aku tau mereka sakit … hidup dalam ketakutan … tapi ada hadis mengatakan … “Allah takkan mengubah situasi itu (menurunkan bala) jika manusia sendiri tidak mengubah diri mereka sendiri” mcm mana kalau negara arab tu sendiri bergaduh sesama sendiri … jgn kata nak selamat kan negara sendiri, apa ntah lagi bumi palestin bergolak … boikot? boikot apa kalau umat islam sendiri aku tgk ader dkt starbucks, McD, KFC & byk tmpt lagi … mcm mana nak boikot kalau umat islam sendiri yang menyokong peperangan?c’mon la, aku bukan nak tunjuk pandai … yg mana kita boleh ubah, kita ubah … aku tak dapat berjuang dekat tanah arab, aku tak mampu … so sekadar nasihat untuk aku berjuang … aku nie pon bkn baik sgt … cuma sekadar menasihati …

Comments
  1. kejam mmg kejam…
    tapi org kita ttp xsedar atau mmg xnk sedar…
    aku pn xpaham dgn masyarakat kite…
    sekadar berjuang memboikot produk2 yg membantu Israel pn ssh…
    apatah lagi utk memberanikan diri mengangkat senjata…

    salam perkenalan dari aku…
    aku kwn kpd si anep n farez yg kite jumpe di youth ’09…

  2. emm berkaitan gmbr kt ulu yam tu…
    xpakai payung pn…
    juz setup cls pakai sb600 n sb800…

  3. Mazri says:

    metro dah betul..cuma tambah sket..point je..kat metro point…yg sebelah kfc n pizza tu..hehe

  4. Mazri says:

    metro kajang kat town..ni metro point kat hospital

  5. kak dOd says:

    kejam urang buat orang lain mati tu kan
    xpecially pada kanak2 yg x berdosa itew

    ** Iz
    tu gambar antena ke tu

  6. Israel laknatullah… Semoga Allah turunkan bala kat dorang!!!

    p.s.: Hehehe, insyaAllah kalau gi singapore lg akan diberitahu. Mcm nak gi lg this year.😀

  7. maya amir says:

    mmg kejam rejim zionis..sekutu2nye.. huhu..

  8. haniframli says:

    yeahhh bro u rite…….

  9. Meorjay says:

    Sungguh sedih
    Sungguh menyayat hati
    Tak sanggup nak melihat penderitaan rakyat Palestin
    Yahudi laknat tak berhati perut
    Bukannya berperang dengan askar / tentera Palestin
    .. tapi menyerang dengan sengaja orang awam Palestin
    .. jelas sekali mereka ingin menghapuskan rakyat Palestin
    Ya Allah! Kau lindungilah hambaMu yg terinaya

  10. mmg paling kesian nengok kanak2 la…
    sedey giler…
    sib baik anak2 mesia beruntung….huuhu

  11. aie says:

    jum ah faiz kita pegi perang sekali.. =)

  12. azrulsham says:

    smart editing kamu….bile time minum bukan nak ajar aku…..dem!!!

  13. cik zati says:

    ye btol setuju ngan kamu…

    x dpt berjuang..kte boikot laa apa2 yg patut kan🙂

    ramai dah warga fotopage berganjak ke sini…selamat pindah rumah baruu..heheh =D

  14. jeff says:

    >> saya dah update…
    >> juga mengenai satu lagi bumi yg berdarah…

  15. azrulsham says:

    aku baru duk set-up set-up….dia da komen….cepat giler…..dem!!!!

  16. azrulsham says:

    alhamdulillah….ayah aku da sihat n kembali pulih…..thanks dude!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s