Rock The World 8

Posted: 21 December, 2008 in Uncategorized

Disebuah parking lot berhampiran Stadium Merdeka …

Satu tempat dimana peminat music berkumpul …

Satu tempat dimana music berlainan genre dapat disatukan …

Satu tempat dimana pelbagai ragam manusia dapat dilihat …

Dari parking lot … pindah ke stadium … pastu kembali ke parking lot kembali …

Semakin lama, semakin banyak band diketengahkan …

Muka² baru … music² baru … idea² baru …

Itulah Rock The World … masuk nie adalah yang ke 8 …

Aku datang sebagai supporter local music …

Ramai juga manusia² yang memegang DSLR … x kurang juga P&S dan Handphone untuk merakam detik² Rock The World dijalan kan …

Sempat juga aku berjumpa dengan Botak, KukuBesi selaku pengikut setia Butterfingers, jijoe (budak lomography) moe & tommy dari ROTTW …

Bermula dari pkl 12 pm sampai la ke 11.30 pm … mereka masih setia menunggu …

Menunggu band² kesayangan mereka …

Aku?? yeah~! aku menunggu band kesayangan aku … Butterfingers!

Performance terakhir sudah pasti nya dari Butterfingers …

Ketiadaan L o Q u e malam tu sememangnya membuat kan kesemua ButterFans merindui aksi gila dia atas pentas …

“Sorry guys, L o Q u e he’s not here because he’s still in oversea … study” said E m m e t t …

Show dimulakan dengan lawak dari E m m e t t …

ButterFans mula tidak sabar …

Lagu Chemistry Between Us adalah lagu yang paling kuat

peminat² menyanyi …

Selain pogo, menyanyi, melompat x juga kurang nya dengan body surfing membuat kedaan malam tu gamat …

Yeah~! Butters mmg masih berbisa dengan performance & lenggok suara E m m e t t malam tu …

Butterfingers keluar dari stage selepas mendendangkan 4 lagu kesemuanya …

Sebahagian penonton dah beransur pulang selepas lampu stage dipadamkan …

Kelihatan banyak ruang kosong dihadapan pentas …

“We want more! We want more!” teriak ButterFans …

Selepas 5 mins …

Membuatkan Butterfingers kembali semula ke pentas utk perform last song utk malam tu atas permintaan fans …

Lampu dinyalakan … Hamming guitar E m m e t t membuatkan anak² muda yang sudah berjalan pulang berlari semula ke depan pentas …

Keadaan yang lengang sekejap depan pentas tadi, kini dipenuhi ButterFans semula …

Show malam tu diakhiri dengan balingan guitar dari E m m e t t  menghempas ke lantai …

“Korang memang RockStar!” bisik hati aku …

Aku puas hati malam tu … Rindu terubat …


Antara band² lain yang perform dkt Rock The World 8 :

  1. Butterfingers
  2. One Buck Short
  3. Estranged
  4. Bunkface
  5. Revenge
  6. The Times
  7. Pure Vibrations
  8. Republic of Brickfields
  9. Koffin Kanser
  10. Zip Zieler
  11. The Otherside Orchestra
  12. Laila’s Lounge
  13. They Will Kill Us All
  14. Komplot
  15. OAG
  16. Upon Arrival


p/s : Jason LO cagarkan rumah untuk menjayakan event nie … nothing happens … sumer succesful … thanx to him … banyak membantu menjayakan event² mcm nie … & thanx to all who support our local music industries …

peace~! see ya Rock The World 9!

Aku terlalu tua untuk berada di tengah² lautan manusia malam tu … haha … sakit pinggang aku … kimeks~!

.::. Currently listening to Butterfingers – Tentang tentang


Comments
  1. cak says:

    huhu..terlepas lagi rock the world kali ni. rindu aksi butterfingers.
    its never too old to soothe ourself with what we really like..

  2. cak says:

    jom ah outing. bila nak repeat UPM..huhu.
    apa YM ko, blh aku add.

  3. k rose says:

    Saya suka lighting gamba2 di pentas…

  4. xkisah,
    kalo bro free, bro wat r
    benda ni xrush, bila2 pun bley

    1 keping je
    bley ke?

  5. littlestars says:

    best woooo… wah!! kau dapat pas vip lagi…
    kenapa tak calling2 aku? ble la joint…
    hehehehe kaya ker??Alahamdulillah rezeki bro…
    kerja kuat untuk bertambah maju kehadapan hik..hik.hik…
    Bilalah nak jumpa kawan2 lama kan.?..Bz,bz,bz….

  6. sani says:

    wah best ar…joget2 Lah yer..hmm aLien tu tak sure anjuran sape?tp mase pergi xramai pon..ok La..hmm cam kata cak BiLe LaGi ni nk outing..upm barangkaLi?uhuu

  7. zuraidah says:

    wahh rock the world man!..belum tua lagi brother..rock never gets old:)

  8. fareezkario says:

    melepas aku rock d world nih..keje punya pasal..huhu
    awat tiga ja gambaq..mana yg len?
    kalu hangpa nak outing habaq mai kat aku k..
    aku gian gak ni nak menembak sepam dua..huhu

  9. jeff says:

    >> keep on rocking bro…
    >> rock will never die…:D

  10. tutcute says:

    nice pics. shoot utk event begini lebih elok pakai flash, atau tidak? shots di atas adalah tidak menggunakan flash kah?

  11. Cikgu Kimia says:

    sebab agak berumur…aku tidak lagi pergi ke konsert konsert sedemikian…hehhhee…tapi masih rindu dengan konsert2 ini..huhu

  12. cak says:

    bro..kalau cuti ni tak dapek. aku blk kg.

  13. rizalismail says:

    ah..
    rock the world..
    dah x sama cam dulu dah…
    malas dah nk pegi…
    bg peluang kat adik2 la plak..
    hahahaha..

    langsyuir x main x syiok ar…
    hahahahha

  14. akina says:

    pergh….kaler best….pic pon best….sumer best arrr….

  15. rizalismail says:

    aku bukan kuantan la kawang..
    aku kelantan..
    haha..

    tak benar sama sekali apa yg ko dgr tuh..
    semua sihat2 saja..
    haha..bapak aku mmg dah lama sakit..
    sakit tua..biasa laa…

    aku mmg lama kat sini beb..
    sepanjang cuti sekolah laa..

  16. rizalismail says:

    yeah!!
    smpai tahun depan!!
    lama x gua cuti..
    hahahha

  17. sani says:

    eheh tak tau sape anjurkan aLien tu tp kat MiTc meLaka…cam LeH bawak masuk ngan fee RM5..gi ar…

  18. azrulsham says:

    lepak lepakminum….pastu x ajak aku g layan konsert….dem!!!!

  19. argghh…
    bestnya g konsert..
    dah la x berhibur nih…
    bln january cd byk free..
    boley klah jalan nanti..

  20. yiyani says:

    the chemistry.. lagu lama tu.. zaman muda remaja.. hahahha.. adeshh..

  21. maya amir says:

    yeay yeay..rawk bro rawk!!;)

  22. ::: askm fareast wassuuupp bro?! [huhuhu] besssttnyer pi konsert
    ::: rock the world nih.. awesomeeee!!! sukeeee dgn pix no.2 tuhh
    ::: very2 nice shot bro!!! nih kalo konsert buat dpn rumah, mesti
    ::: saya pi nih [hehe] mengambil gambar lebih dari tengok konsert!
    ::: dah lama lerr dah tak join benda2 mcm nih sejak dah kuar dari
    ::: KL nih.. betul gak kata bro tuh, bila dah berusia nih, lain mcm
    ::: plak rasa bila berdiri di tgh2 lautan manusia budak2 yg lebih
    ::: muda drpd kita.. tak percaya, cuba lepak kat cyber cafe.. [hehe]
    ::: cuma kadang2 bernasib baik, kalo ramaii org ingat kita nih mcm
    ::: muka student.. byk jugaklerr dpt diskaun, bila nak beli tilam..
    ~ [hehehe]😀 salam Maal Hijrah 1430 & HNY 2009!

    ::: [re]: yep, bz leer hari tuh.. skrg ok lerr.. kat KL nih..

  23. hanif ramli says:

    hhahaa
    aku yg mude dr ko ney pn xlarat da nk msok tmpt2 cmney
    hahah btw beb cool..vip passes lg..
    gempak la..
    im back huhu

  24. lii says:

    FAReast-sorry 4 the great delay bro.busy sket this lately.alhamdulillah we r expanding.by january insyaallah gua pun dah start ada kat kulim. heh. intro je yg baru kuar bro. gmbr len masih lom ada masa nak edit. isyyy kalau la lu org nak tau. dlm PC gua nih ada belambak2 sgt work & gambr2 yg gua nak update utk lu org. tp tu lah. byk lg yg gua lom ada masa nak edit. adeh~ insyaallah akan gua usahakan cepat2 😉 KEEP ON TUNING YEAH?

  25. rep
    amin..

    Aku terlalu tua untuk berada di tengah² lautan manusia malam tu … haha … sakit pinggang aku

    hahahahaha

    bawak2 exercise bro…:P

  26. kawan saya selalu pesan kalau sakit pinggang baringlah di jalan dan tunggu steamroll lalu….anyway kita pun tak pernah cuba lagi……

  27. Mazri Rock says:

    tak dan nak p sebab nak balik kedah..tiket burn mcm tu ja..nak bagi kat fareez cancel la plak..huhu..cuma pakai tshirt dia je la..huhuh..yeah rock

  28. fiziskandarZ says:

    perrrkgh rawknyer! gambaq pun hebat [ adalah kagum melihat gamba2 ketika ramai2 tetapi x shaky pun ] i like i like😀 anyways happy new year bro + have a great year ahead🙂

  29. dulu ms kat kolej layan gak butterfingers…siap beli album ptama dia tuh…skrg dh jiwa mak2 ni tade dh…hehehhe

  30. ira says:

    mcm da lama nak ty.. who r u actually eyh? dpt vip pass and mcm kenal dgn band2 ni.. adakah anda…? mest bes giler asek dpt vip pass unt gig2 smua ni.. jeles-ness

  31. syuksharkawi says:

    mengapakah ko tidak mengajak ku ke sini wahai kawan…? ahahah
    aku ada kt KL weh..ko kat kelantan ke

  32. jeff says:

    >> salam maal hijrah 1430…
    >> selamat tahun baru 2009…
    >> semoga tahun mendatang akan dipenuhi dengan kegembiraan, kejayaan dan kebahagian buat anda….

  33. Salam Maal Hijrah 1430.. Selamat Tahun Baru 2009..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s