happy atau seram ???

Posted: 16 December, 2008 in Uncategorized

Seperti yang kita org rancang, bergerak la picnikers ke PD last weekend … nak celebrate birthday Dirah … bertolak pkl 8 pagi sepatutnyer telah berganjak ke pkl 10 ++ dr KL … lepas semua berkumpul di mamak rasyid ampang, kami semua bergerak ke destinasi dengan dua keta … perjalanan agak terbantut bila jammed melampau dr tol bangi sampai exit tol seremban labu … keta kancil accident teruk juga la … tapi biasa la, rakyat malaysia, rakyat yang prihatin … tu yg jammed dua² belah highway …


Sampai penthouse yang kiter org sewa tu, dah around 12pm ++ … perut masing ² dah lapar … layan lunch dulu … ok la, merapu plak aku … aku skip part aktiviti dkt luar penthouse nie dulu … heh~! once kiter org check in dkt penthouse tu, aku rasa semacam … penthouse tu agak suram je dalam dia … lepas masing² dh booked bilik, semua lepak² dkt living room … x sah kalo saper pegi PD x singgah dkt teluk kemang … lepas shopping & main kuda kt sana, kiter org blah ke penthouse balik … standby utk aktivity BBQ … pergh~! mmg best, hezreen marinate mmg superb … bak kata moqh, CHAMPION la! hehe … perut dah kenyang, mata dah lebam … mula la start mengantuk … layan tv sepam dua, masing² pergi ke bilik sendiri … tinggal la aku tgk tv bertemankan dirah & rohe yang nyenyak tdo dkt living room tu …  aku still layan bola lagi dlm keadaan suram malam … hujan kat luar masih lebat … sekali sekala terdengar dentuman kilat menandakan hujan x kan berenti dlm masa terdekat … rintikan hujan yg membasahi balkoni  membuatkan aku sejuk plak … mata aku melirik ke tv sambil mulut x berenti mengunyah diikuti mengutuk pemain man utd yg main bola  mcm haram J … tiba² feeda keluar dari bilik … aku ingatkan dia dah tdo nyenyak … aku tanya kenapa, dia x jawab … aku suruh dia pegi masuk bilik tdo balik, still x ada respon juga … aku continue layan bola … sayup² (perlahan kan volume tv) commentator   mengulas sebab x nak member aku dua org yg tdo kt ruang tamu nie terjaga dan sekali sekala di selangi dengkuran si Rohe yang nyenyak tdo kt lantai … feeda masuk bilik semula, aku pon dah ngantok … sejuk plak tu … luar masih hujan lebat lagi … aku naik atas, gelap … hezreen dah lama layan mimpi … aku pon transfer pics dr camera ke laptop sambil meniarap atas katil … dengan cahaya samar² dari screen laptop, hezreen meniarap tepi aku … “Babe, tgh buat apa?” sapa dia … “Tengah transfer pics jap” balas aku simple … sebab letih dgn aktiviti siang td … “lama lagi ke? cantekkan pics yang nie …” sambil hezreen menunjukkan pic kt screen laptop tu … “yup! cantek!u yang amik, mmg la u ckp pics u cantek” aku ketawa sket … hezreen gelak juga … makin lama makin kuat dia gelak … horror plak aku rasa! aku terkejut … “kimeks~! mimpi … ” aku urut dada … istighfar banyak² … rupanyer td time aku transfer gambar, aku terlelap kejap … aku toleh, hezreen dkt sebelah, tgh nyenyak tdo … sambil menunggu pics abis transfer, aku tertido lagi sekali ….

Pagi esoknya mcm biasa, breakfast then kemas² apa yang patut … tgh hari check out then makan dkt kedai berhampiran hotel … lepas lunch terus balik semula ke KL … otw balik, baru la semua nak bercerita apa yg dier org alami …

Feeda – time nak tdo, dier dgr ader org bisik² kat telinga dia … sekilas bayang² org berlari dlm bilik (hujung katil) … terus feeda berlari keluar bilik …

sheila, sue & fahimi – dgr org tarik perabot yg agak berat dari tingkat atas … bilik aku kot kt atas tu … aku x dgr apa² malam tu … tarik² perabot tu berlarutan beberapa minit …

balik bangi aku citer dkt member aku, bley plak dia org ckp mcm nie ….. BARU ADVENTURE!  <— Tengkorak korang …

aku malas nak bgtau nama penthouse tu sebab nanti x ader coustomer plak nak dtg … kesian owner dia … mana tau in the future korang menyewa dkt penthouse sama … bley rasa apa yg kiter org rasa … BARU ADVENTURE~! heh~!

Comments
  1. Cikgu Kimia says:

    wehhh…ape nama Penthouse tu? kang tersesat stay kat situ…bole tekencing dibuatnya…..

  2. maya amir says:

    cube perati betoi2 gmbr2 korang..ade tak makhluk terlebih ke?…kekeke..

  3. Mazri Rock says:

    aku rasa cam penah tinggal kat situ je..huhu

  4. hanif ramli says:

    3 je bro??
    alaa xpuas nk tgk hikhikhik
    outing?? hmm event tedekat yg rs best nk g ney je la
    http://www.youthmalaysia.com/youth09/activities.php
    checkout bro!
    mcm besh je utk outing..
    hehe

  5. shabihan says:

    wey…aku x menghilang…heheh….main hilang2 ni karang seram plak…!!😉 aku bz ngan assignment…heavy giler!! skrg cuti… mcm x cuti gak…wedding photo tiap2 minggu…(syukur) rezeki…

    20hb ni short horor muvie team aku, IGAUAN kuar kat Kryawan Muda RTM1 kol 5.30 ptg… tgk r citer ngarut kami tu…then, ada masa.. do send me some improvement comment ya!!

  6. bro,
    tankz 4 d kata2 bernas!

    penthouse?
    kat pd?
    waaa…. xmau duk penthouse r
    duk resort lg slamat

  7. hanif ramli says:

    heheh sp yg nk pegi 2 xtaw lg..
    p aku da ajak rmi org da..
    ko pn ajak la lg sp2..xkesa la umo 30 pn kire youth gk
    hikhik

  8. cak says:

    so..ko rasa hepi ke ko rasa seram. tu je aku nak tau…hehe.
    >>rantai, mcm biasa je. aku gi kejap je. dah upload dah pon beberapa pic yg tak semenggah!!

  9. jeff says:

    >> kalau dengar bunyi gelak tapi tak tahu dari mana puncanya itu baru betul seram…:D

  10. sani says:

    coLoRFuL kat sini..kawe pong ade bereksperimentasi ngan B&W…tp cam tak best je huhhuuh chaiyok

  11. awat banyak gambaq takleh keluar tu sedara.

    Entryku kali ini

    Negeri ini negeri kita
    Perlu dijaga bersama-sama
    Kali ini Ouled bercerita
    Mengimbas kembali nostalgia lama

  12. yiyani says:

    haaaapppyy eeerriiieee birthday!!

    memang adventure sekali.. seb baik dia tak datang berkenalan.. kacau-kacau manja jer..😛

  13. dOd says:

    IZ
    akak suka gambar yang pakai spek tu
    menarek…………………!!

  14. zuraidah says:

    wah seram lerr..tak suka takut2 ni..hee..hee..love your black and white pictures below.

  15. dok baca entry ni sorang2 dlm bilik meremang la plak….
    ada la tu sbnrnya

  16. DQ says:

    i heard the sound of the furniture moving as well😉 but hey we are all in it together right !?!!!

    hugss.xx

  17. dirah says:

    i tido tak dgr pape, alhamdulillah🙂 and i loved my bday celebration!😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s