Hitam putih

Posted: 12 December, 2008 in Uncategorized

Digital camera magazine bulan nie mmg puasa ati aku baca … one of the reason kenapa aku suka sebab dia provide info psl canon lenses je … kewl! lepas tu edition kali nie ada menekan kan aspek hitam putih dari segi shoot n editing …

“When you photograph people in colour you photograph their clothes. But when you photograph people in B&W, you photograph their souls!”
Ted Grant

tu yg konon² entry kali nie nak buat pic hitam putih … haha …nie kira tribute pada botak juga la sebab lama dh aku x jumpa mamat nie … masing² bz kot … dia kot bz … aku la yg bz sebenarnyer … haha~! kimeks~! nie la nasib keje makan gaji … alhadulillah~! selagi rezeki halal walaupon aku selalu tag lebih duit claim dkt HR company aku … heh~! nak idup maaa …


Malam nie aku nak berangkat tdo umah member aku si sheila sebab esok pagi² ramai² nak gerak PD … BBQ sambil celebrate one of our fren which is Dirah … her birthday …  hari nie aku amik cuti semata-mata nak shopping brg² yg nak bawa esok … semangat tuuuu~!  pergi x lama, satu malam je … ahad dah balik … owh~! ahad ader Rantai Art Event dekat red banglow beside KLCC … saper yang dah pegi b4 dis, mmg tau dat place …

Comments
  1. cak says:

    waaa…aku pon nak buat gak entry itam putih jehidupan camni.
    >>bro..sori bebanyak, aku tak beli apa yg ko kirimkan. aku gi kejap je, pahtu ujan lebat giler, pahtu org agak ramai, pahtu aku nak cepat..pahtu..aku pon lupa. sori ya.

  2. a.r.i.e. says:

    betol gak apa pakcik ted grant cakap tu.

    kadang2 gambar nampak lawa disebabkan kaler2 yang ada kay sekeliling dia.

    bila black n white, baru nampak kecantikan gambar yang sebenar.

  3. tutcute says:

    hi fareast😀
    aku mmg ske pics back n white. lebih cantik sbnarnye…
    nice pic there, beb🙂

  4. jeff says:

    >> bak hitam putih kehidupan…

  5. littlestars says:

    Lama tak nampak mana tercampak??? hehehehehe
    chat ke far-east?? hitam itu menawan….

  6. ada jugak beli dcm cam biasa, dan mcm biasa jugak daku mampu tgk gambar aje sbb tak paham omputeh.

    Entryku kali ini

    Lensa umpama sepasang mata
    Merakam keindahan kehidupan segala
    Fotografi bukan hobi semata
    Menjadi wadah mencari pahala

  7. nak buat gak ler entry b&w…

  8. hanif ramli says:

    kewl..
    pix pD nnt upload mnyak sket
    xmo sekeping jah
    hehehe

  9. hanif ramli says:

    kewl..
    pix pD nnt upload mnyak sket
    xmo sekeping jah
    hehehe

  10. marsha says:

    saya suka bnw photos tapi tak pakar utk shoot atau edit guna fotoshop.. selalu nampak gambar tu takde jiwa, tak macam gmbr awak ni.. cool

  11. ecah says:

    huhu… mas rhoma.. kangen ama mas rhoma.. ni foto kita di bukit tinggi kan?

  12. Mazri Rock says:

    aku setuju..harga rm9 je..tapi mmg informatif…masa aku nak beli..rasa apsal cam berat je..ingatkan terambil 2 buah…rupanya..1 buah je..huhu

  13. yEmz says:

    yaaa…

    hidup b&w..

    hahahaha

    re: bile bro mau repeat?..gmb tuh bkn kt upm tau..

  14. aie says:

    huhh

    abang rhoma irama!!

    siot gamba awek kena kekang/kangkang ngan botak pakai skarf tu pon aku rasa patot diedit dalam versi b&w jugak faiz!

    baru soul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s