Road Trip

Posted: 27 October, 2008 in Uncategorized

Sebelumnya …

Road trip aku kali nie ke kuantan & pengkalan chepa … ader wedding nak kena attend … mmg trip kali nie buat aku rasa mcm nak tdo 3 ari straight … gerak dari kl around 12am then straight ke kuantan dkt around 2 ++ am … aku lepak umah member aku … lek² tgk tv then tdo … esok seawal pkl 7 aku dh gerak dr kuantan ke pengkalan chepa … perjalan mkn masa 5 jam aku kesana … setelah aku meredah berbelas daerah dan berpuluh keta aku potong, aku sampai juga destinasi tu … nie wedding Wan Hanani & Saiful Amircuaca agak menarik ari tu walaupon agak panas sket … melantak sesuap dua then photoshoot dgn pengantin … lepas setel sumer keje, aku pon gerak balik ke kuantan semula … lagi skali aku redah kpg² di kelantan & terengganu … kali nie dkt 6 jam aku travel sebab ujan sepanjang jalan … sampai umah member dkt kuantan around 10pm … layan mkn dkt kopitiam kemaman dkt bdr kuantan, balik terus tdo …


Esok nya …

Level kecergasan aku kembali normal setelah tdo hanya 3 jam je malam sebelum tu … hari nie nak layan shoot pic pengantin kat balok (dekat town kuantan) … aku sampai dirumah pengantin lelaki (member aku), aku terdiam … pelik bercampur kaget mula menyerang aku … “mana pengantin?” ngomel aku sorang … sumpah aku terkejut! pengantin tgh kemas meja then lepak luar khemah tetamu … “aper kes?” tanya aku dkt member aku … “pengantin on the way, sejam lagi sampai” jawab pengantin lelaki selaku member aku dengan selamber je … aku lirik jam, dh dkt pkl 3pm nie … aku layan makan dulu … jumpa member² satu kolej dulu … dia org baru balik pulau kapas, scuba diving katanyer nyer … kimeks! x ajak aku … haha … borak² + Isap rokok 12 13 batang +minum² … aku melirik jam semula …“pkl 5pm, mak aih!” heran aku … mana pengantin perempuan … kata sejam je … dekat pkl 6pm baru aku dgr kompang berkompang kamping dihujung jalan … layan shoot satu dua then balik terus ke kl …

report dihujung minggu …

berkompang kamping – tiada maksud didalam kamus …

p/s – aku bukan wedding photographer … tq! heh!

Comments
  1. cak says:

    weh..lama tul ko demam baru baik. btw..tahniah diatas pengembaraan anda yang berjaya dgn jayanya. semoga maju jaya dan terus berjaya..hoho.

  2. hanif says:

    haha xde hal..knp aku bkn wedding photoG?? hehe btw aku da upload hbs da huhu

  3. jeff says:

    >> jauh berjalan tu bro…:-d

  4. littlestars says:

    dah habis raya bro…
    cuma masa tidak mengizinkan untuk menghaplode…..
    banyak gambar pending yang harus disiapkan dan dihantar on the time….

  5. azrulsham says:

    sakan pusing pantai timur….roger aku pun x??? hehehehe!!! wei, apsal muka ko nmpk makin muda ni?? ori ke edit tu?? huhuhu!!!

  6. maya amir says:

    part berkompang kamping tu i likkeeee… heheh..

  7. yaR-t says:

    hah??dkat pkul 6 baru nk berkompang??…lambatnyerrr pengantin….apa2 pon sume dh selamat…hehe selamat pengantin baru danani&saiful🙂

    pstt…fp dah update!

  8. yaR-t says:

    far-east! kami jumpa dia kt KLPF(kuala lumpur photography festival),kat time square 18 oct 2008 aritu, ingat kan korang tau….patut la x ramai yg ade, Rarindra mmg best….siap boleh borak2 lagik ngan dia, talk dia ptg dlm 6:30 mcm tuh,maybe sbb lmbat sgt ramai photographer x larat nk tunggu. so, mmg berpeluang borak2 & ambik gambar ngan dia. Takpe nanti kalo ade event mcm nih lagik akan kak yaRt war2kan kt korang, next year diorg buat kt midValley🙂

  9. yaR-t says:

    tau pon sbb ade member bgtau….pastu masa potluck pencala tuh yg baru tau ade rarindra(abg jana bgtau). Abg jana kata nk join tp x jd sbb dia tido hehe…yg lain2 kami jumpe brader zahrul+shaari&geng2 spark-art, pastu ramai lerr otai2 canon + nikon ade, senjata memasing mmg x terlawan aa…event nih dr pagi, geng2 abg zahrul pas shoot Model diorg terus balik….maybe penat sgt,x larat nk tunggu talk rarindra tuh.Kami plak mmg dtg ptg2 dkat kul 5 mcm tuh…sbb mmg nk jumpa org yg dipuja2 selama nih hehe…asyik tengaok hasil gambar dia jerr…nk gak kenal orgnyer🙂

  10. yaR-t says:

    pasni…takde prog lagik….kalo ade nanti kitorg war2kn hehe:-)

  11. tutcute says:

    erk kol 6 ye? huhuhu… menarik😀
    tahniah buat pengantins. syabbas buat dirimu. ahuhuhu~

  12. syuk says:

    ni br trip malaysiaa… ahahaha..tp memang layan kan

  13. baning says:

    Sampai Kelantan kau buat wedding photo ….. tulung member apa salahnya. Asal member puas hati tengok hasil kerja kita, rasa berbaloi🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s