Picnikers at Sungai Tekala

Posted: 13 July, 2008 in Uncategorized

Semalam …

“Bosan siot weekend”

“Ader plan?”

“Sungai? mandi²? mau?”

“Set!”

Pagi Tadi …

Gie Sungai Tekala …

Kira plan last minute nie …

4 orang pegi …

Berbekal kan nasi goreng + KFC + Coke untuk alas perut …

Ramai family yg dtg tgh ari tu …

Aku dengan x mandi pagi terus terjun sungai …

Mandi+makan+isap rokok+berendam balik+lepak shoot pics+berendam lagi …

Tiba² … hujan men curah² …

Aper lagi … Cabut!

Aktiviti tamat pkl 4.15 …

Balik type entry nie then ZZZZzzzz ….

Esok keje …

Comments
  1. rozeela says:

    lama betul saya tak menjengah.. tup2 dah pindah rumah ya? semoga rumah baru ini dpt memberikan lebih keselesaan..

  2. dygina says:

    shot 1 tu , exposure dah cun . composition kalau focus kat air terjun saje mesti lagi best. batu besar tu kacau la… shot 2, 3, 4 tu effect tu pakai panning lens zoom atau di PS kan?

  3. + FarEast + says:

    dygina : shot i tu puas cr angle … blakang org ada juram … so mmg x dpt angle cun … sg tekala x mcm sg congkak … byk kawasan luas … sg tekala, kawasan sempit … cahaya yg masuk pon sket giler … huhu

  4. + FarEast + says:

    rozeela : thanx coz sudi singgah lg 😀

  5. + FarEast + says:

    dygina : owh … tu buat zoom in technic 😀 edit color je dkt PS … hehe

  6. kembalilah ke fp……

  7. baliklah ke fp…………..

  8. wilda says:

    lor.patutla lama tak nampak rupenye pindah umah….ish ish ish…
    tak de housewarming ker?;-p

  9. wilda says:

    oh ya..kite pon baru beli umah awal thn ari tu hehehehhehe…tapi duk sejap2 je…

  10. kenapa kau berpindah??? gembira ke duduk rumah baru???

  11. mshafie says:

    btul..kembalilah ke fp…

  12. zilzal says:

    lame gile tak dtg sini….
    yup..dah blk…bolela outim2🙂

  13. aSk says:

    besnya dia berkelah mandi sg.🙂

  14. idida says:

    apa kurangnyer FP???
    tp ok gak cni…
    dirimu yg mana 1?

  15. rai says:

    welkam to wp…🙂

  16. Ushar says:

    Aku suka tengok gambar air terjun tu……cun Bro…cun…

  17. yumi says:

    waaa…tak ajak…hehehe….dude…ramai duk suh ko kembali kepangkal jalan FP….hehehe….

  18. maya amir says:

    dah pindah umah ye.. gmbr cun bro.. geram tgk..

  19. srsfeqah says:

    waahh..best-nye g picnic..
    g FRIM tu mcm best je..

  20. peijan says:

    saya pun sudah update sneak preview. ayuh kawan2 kasi hentam pic saya.. saya masih belajar.. nice gambar berkelah.. suak gambar air terjun tuh..

  21. azrulsham says:

    salam bro…..sori lama x cit cat….aku baru blk dari semporna sabah….buah tangan x sempat aa….hny pix² utk tatapan kengkawan je la sebagai buah tangan….hehehe!! nnt kalo ade shooting kt kawasan ko aku roger k…..

  22. MaDiHa says:

    salamm….
    wahh.. dah ada blog baru.. tahniah! ehh.. ni boleh dipanggil blog ke? hehehe.. akak ni tak reti sgt bab2 ni.. anyway.. nice blog & foto mmg cun.. mestilahkan.. photographer😉
    FP dah tak aktif ke?

  23. cak says:

    2 keping ni je ke bro. or aku yg tak jmpa carik.

  24. Ezza says:

    Huh… x biasa kat tmpt ‘baru’ ni.. berpinor cr tmpt nak komen.. ahahhaha…

    Cantik gambo air terjun tu.. best sgt mandi erk.. lama x mandi sungai dah… uhuhuhuhh… Bebudak dl.. hampir tiap weekend terjah sungai… hehehe

    Jom tgk, dah update lg..

  25. fiziskandarZ says:

    whoaa!! cantiknyer waterfall tuhs.. i like i like! macam misteri2 sket wana batu gelap2 tuhs hohohoho..

  26. shima says:

    salam bro…
    wala2..umah br sih…br berkesempatan nk jenguk😛
    uikshhh cantiknyerr shoot air tuh…cun2…

  27. aishifu says:

    sejoknyeee nak mandi air sungaiiiii…lagi2 time ujan nie…ish.

  28. yong says:

    huhuhu dasat editing!

  29. kindaichim says:

    hee..sorry agak kebzian..hehe ku da apdate…heheh nice editing r..makin cun sey

  30. a.r.i.e. says:

    + besh seyh berendam..
    + lame tak berendam macam ni..hehe

  31. Regina says:

    Hallo FarEast,

    As usual, nice pics hehe.

    Joe dont have any blog, but he’s planning to do something like a page to upload his photos. Will update u!

  32. Boogey says:

    Dari satu fp ke satu fp, tup tup kat sini rupanya.
    Mana gambor lagi? Takkan 2 je?

  33. reyanz says:

    wah.. syoknyer g mandi manda… ni yang buat aku jelous ni… hehehee :->

  34. ira says:

    agree.. kembalilah ke fp

  35. fiq says:

    rumah baru yer abe…:D

  36. pencala says:

    URGENT!!!
    Sila bagi nama penuh serta IC untuk permit ke FRIM dengan segera.

  37. zaiton yatim says:

    salam, tk kerana singgah dan maaf kerana lama bebenor tak reply..
    ni baru dapat update…banyak yang akak dah miss…will check it out..
    semua nampak interesting…
    tapi rasa lain lah dah tukar rumah baru ni…rumah lama tu maintain jugak lah…

  38. Ushar says:

    Lama tak update ni…….
    Dah kemaruk dah ni……hihihihi

  39. maya amir says:

    ooo dh pindah umah… cool laa bro.. cun gilak babas:)

  40. arie_gaban says:

    air terjun yang cun..

  41. Lama gila tak jumpa modjo tu. Dia pon lama menyepi. Dgr cite dah berbisnes ketam dah dia. Alhamdulillah.. Nnt kim salam kat modjo eh faiz.

  42. RobynW says:

    just stopped by….

    Looking for something else, but fine website. All the best….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s