Outing Akan Datang – FRIM Kepong (August – But Still Dalam Perancangan)

Posted: 13 July, 2008 in Uncategorized

PENGENALAN:
Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) merupakan sebuah institusi terulung yang menjalankan penyelidikan dan pembangunan hutan tropika di dalam dan di luar negara.
Kawasan yang berkeluasan 600 hektar terletak di Kepong itu dikelilingi oleh Hutan Simpan Bukit Lagong yang bebas dari sebarang pencemaran.
Udara disekelilingnya yang segar dan sejuk juga menjadi tarikan pengunjung untuk menjelajah hutan, mengadakan hari keluarga, sesi fotografi, berkemah, berkelah, meninjau unggas dan juga melihat pemandangan Kuala Lumpur dari puncak bukit.

LINK:
Sumber dan keterangan lanjut: Click Sini
Peta, info dan panduan: Click Sini
Tengok ni mesti nak pegi: Click Sini

TEMPAT-TEMPAT MENARIK:
Canopy Walkway (Jambatan gantung)
Taman botani
Sungai dan air terjun
Rumah tradisional
Beberapa denai (jalan hutan)

SASARAN UTAMA:
Pokok Kapur – Pokoknya yang rapat antara satu sama lain, tapi daun tidak bercantum hingga menampakkan corak yang menarik seperti puzzle.
Air terjun – Sesuai kalau guna shoot slow shutter speed supaya airnya menjadi “lembut”.
Memacro – Terdapat berbagai spesis serangga, bunga-bungaan dan tumbuhan liar.

BAYARAN MASUK:
RM5.00 untuk setiap kereta dan RM1.00 setiap orang.

TARIKH: 2 Ogos 2008

Map Ke FRIM

Comments
  1. dygina says:

    bob,

    can i join??πŸ™‚

  2. + FarEast + says:

    dygina : kak rose, ok je nak join … serius menarik πŸ˜€ mesti ramai join … lg ramai, lg best … bley kenal ramai org … saja buat aktiviti ujung minggu πŸ˜€

  3. yumi says:

    mahu ikot kamu….πŸ˜‰

  4. ajam says:

    Entry Outing FRIM Kepong tu dah update, cuba tengok pasti lebih menarik..

  5. syuk says:

    xda halangan, aku pegi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s